Generalsekretær stopper

Per Møller Henriksen går på pension ved udgangen af året efter 48 års tjeneste i KFUM’s Soldatermission.

Per Møller Henriksen
Per Møller Henriksen, generalsekretær for KFUM’s Soldatermission, stopper efter 48 års tjeneste for soldater, veteraner og deres pårørende.

Efter 48 år i KFUM’s Soldatermission har generalsekretær Per Møller Henriksen valgt at træde tilbage og gå på pension den 31. december 2024. Igennem sin lange karriere har Per dedikeret sig til at støtte danske soldater, veteraner og deres pårørende og har været en central skikkelse i organisationens udvikling.

Per har altid stået for et godt og gedigent soldaterhjemsarbejde.

Ole Rasmussen, formand for KFUM’s Soldatermission

En lang og betydningsfuld karriere

Per startede i KFUM’s Soldatermission som medarbejder på KFUM’s Soldaterhjem i 1976 og har siden da været en del af organisationen i forskellige roller. Siden år 2000 har han fungeret som generalsekretær, hvor han har været den øverste leder og ansvarlige for den strategiske udvikling, ansættelser af soldaterhjemsledere samt kontakten til offentlige myndigheder og pressen. Han har spillet en nøglerolle i at styrke KFUM’s Soldatermissions arbejde både nationalt og internationalt.

“Per har altid stået for et godt og gedigent soldaterhjemsarbejde,” udtaler Ole Rasmussen, formand for KFUM’s Soldatermission. “Han har betonet væsentligheden af, at vi med vores kirkelige ståsted har et særligt budskab, som udleves i ord og handling på soldaterhjemmene. Denne kerneopgave har i alle årene stået stærkt hos Per.”

Fokus på soldater og veteraner

Under hans ledelse er organisationen vokset markant, særligt i arbejdet med soldater på internationale missioner og med veteraner. I 2012 blev det første KFUM’s SoldaterRekreation åbnet, som nu tilbyder aktiviteter og midlertidige botilbud til veteraner på flere soldaterhjem i Danmark. Derudover er udsendelsen af KFUM’s Soldaterhjem til konfliktområder som en del af forsvarets internationale missioner, i høj grad blevet udviklet under Pers ledelse. Senest med udsendelsen til Letland.

“Vi oplevede, at de hjemvendte soldater naturligt søgte hjem til de soldaterhjem, de kom fra, efter deres udsendelser,” fortæller Ole Rasmussen, formand for KFUM’s Soldatermission. “Per har haft et særligt blik for veteranernes behov og har formået at tilpasse organisationen til disse udfordringer.”

Per Møller Henriksen modtager Forsvarsministerens medalje 2023
Per Møller Henriksen modtog Forsvarsministerens Medalje i november 2023 af forsvarsminister Troels Lund Poulsen for sin mangeårige indsats for soldater og veteraner.

Et livslangt parløb med Merete

Per Møller Henriksen har ikke været alene om sin indsats i KFUM’s Soldatermission. Hans hustru, Merete Henriksen, har i mange år støttet arbejdet og i perioder arbejdet sammen med Per som soldaterhjemsledere i både Varde, Høvelte, Afghanistan og Libanon. Sammen afslutter de nu deres parløb i KFUM’s Soldatermission, idet Merete også går på pension fra sin stilling som kontorassistent i oktober 2024.

Per og Merete Henriksen, soldaterhjemsledere Afghanistan.
Per og Merete Henriksen var ledere af KFUM’s Soldaterhjem i Camp Bastian, Afghanistan, i foråret 2010.
Morgenmad på kuffen. Per og Merete i Afghanistan.
Per og Merete gør klar til søndagsmorgenmad til soldaterne på soldaterhjemmet i Afghanistan.

En fremtid fyldt med nye muligheder

Som 68-årig går Per Møller Henriksen ind i sin pensionsalder med glæde og taknemmelighed. “Jeg har været meget glad for min tid i KFUM’s Soldatermission, og jeg er sikker på, at jeg vil savne det,” fortæller han. Samtidig ser han frem til at få mere tid til sine mange øvrige interesser, herunder menighedsrådsarbejde, bestyrelsesposter og tid med familie og venner.

Fremtiden for KFUM’s Soldatermission

Bestyrelsen for KFUM’s Soldatermission er allerede i gang med at forberede ansættelsen af en ny generalsekretær, som forventes at tiltræde den 1. januar 2025. Ole Rasmussen fortæller: “Når en så toneangivende person stopper, vil det altid betyde en fornyelse, men vi vil fastholde Pers tilgang til arbejdet – at være til tjeneste for soldater, veteraner og pårørende.”

Vi takker Per for hans mangeårige og uvurderlige indsats og ønsker ham og Merete alt det bedste i fremtiden.