Whistleblower-ordning

Indberetningssystem

I indberetningssystemet kan du hurtigt og nemt indberette bekymringer om faktiske forhold eller mistanke om forhold, som kan påvirke KFUM’s Soldatermission som organisation eller menneskers velbefindende. Indberetningssystemet må ikke benyttes til bevidst falske anklager mod personer, og der må i det hele taget ikke indberettes bevidst usande oplysninger. Vi opfordrer til, at du inkluderer dit navn i indberetningen.

Alle indberetninger bliver behandlet strengt fortroligt.

Hvordan fungerer vores whistleblowerordning?

Når du klikker på linket nedenfor (”Gå til indberetningssystemet her”), vil du blive ført til en side, hvor du kan beskrive din mistanke eller bekymring. Når du er færdig, skal du blot trykke på ”send”.

Efter du har sendt din besked, vil du altid inden for syv dage modtage en bekræftelse på, at vi har modtaget din besked. Du vil altid inden tre måneder modtage information om de handlinger, vi har iværksat på baggrund af din henvendelse.

Værd at vide:

Modtageren af din besked kan muligvis have brug for yderligere oplysninger for at kunne gå videre med sagen. Vedkommende har derfor mulighed for at kontakte dig gennem systemet. Når du trykker ”send”, vil du modtage en kode, som du senere kan bruge til at logge ind og læse eventuelle beskeder. Dette giver dig mulighed for at kommunikere frem og tilbage, uden at din identitet afsløres.

Det er vigtigt nøje at overveje, hvordan du beskriver din mistanke. Vi opfordrer dig til at give så mange oplysninger som muligt, så vi kan håndtere sagen på bedst mulig vis. Systemet giver dig også mulighed for at vedhæfte filer, hvis du har skriftligt materiale, der kan belyse din mistanke.

Hvis du ønsker at forblive anonym, skal du samtidig være opmærksom på, hvordan du udtrykker dig. Der er en risiko for, at du ubevidst afslører din identitet ved at give informationer, der kan give en idé om, hvem du er.


Læs vores whistleblowerpolitik her.