Kuffen fungerer som soldaternes andet hjem

KFUM’s Soldaterhjem er et fristed for soldaterne. På soldaterslang kaldes det “Kuffen” og fungerer som soldaternes andet hjem. Her slapper de af, spiser god mad, ser TV sammen eller spiller spil. 

På KFUM’s Soldaterhjem gør vi os umage for at skabe hjemlige rammer. Det betyder en god atmosfære, fælles aktiviteter og plads til at være sig selv. 

Find et soldaterhjem

Se kort

Hvad er et soldaterhjem?

På KFUM’s Soldaterhjem er vi nærværende og har øje for den enkelte soldat. Det er et basalt menneskeligt behov at blive set, og vi forsøger efter bedste evne at efterleve vores værdigrundlag, hvor vi ser alle mennesker som lige værdifulde.

På det lavpraktiske niveau serverer vi mad, viser film, tilbyder spil og giver soldaterne medindflydelse på, hvad der kan foregå af aktiviteter. Dagligt er der en kort andagt, hvor vi giver små glimt af den kristne tro videre på en aktuel og nærværende måde.

Bliv volontør

Hvad får man med efter et halvt eller helt år som volontør på et soldaterhjem? Hvad består jobbet af? og var det noget for dig at arbejde med mennesker og få løn samt kost og logi for det?

At være volontør på KFUM’s Soldaterhjem er meget mere end bare et job. De praktiske opgaver fylder selvfølgelig en stor del af dagligdagen. Men det er et meningsfuldt arbejde, fordi man mellem gulvvask og kaffebrygningen kan blive udfordret med soldaternes spidsfindige spørgsmål. Udover de mange uformelle snakke med soldaterne er det også en del af jobbet at holde andagter. Du skal derfor forvente, at du får brugbare kompetencer på KFUM’s Soldaterhjem, som du kan bruge i din videre uddannelse. 

Du kan søge et volontørjob for et halvt eller et helt år. God volontørløn gives, og jobbet er inklusive kost og logi, så du kan sagtens spare penge op, mens du arbejder på KFUM’s Soldaterhjem.

”At være volontør på KFUM’s Soldaterhjem var med til at give mig mere sikkerhed i mine valg, og gøre mig klar til at komme videre med min uddannelse”