Bliv volontør!

Hvad får man med efter et halvt eller helt år som volontør på et soldaterhjem? Hvad består jobbet af? Og var det noget for dig at arbejde med mennesker og få løn samt kost og logi for det?

At være volontør på KFUM’s Soldaterhjem er meget mere end bare et job. De praktiske opgaver fylder selvfølgelig en stor del af dagligdagen. Men det er et meningsfuldt arbejde, fordi man mellem gulvvask og kaffebrygningen kan blive udfordret med soldaternes spidsfindige spørgsmål. Udover de mange uformelle snakke med soldaterne er det også en del af jobbet at holde andagter. Du skal derfor forvente, at du får brugbare kompetencer på KFUM’s Soldaterhjem, som du kan bruge i din videre uddannelse. 

Service og værtskab

En vigtig del af jobbet som volontør er at at give god service – at give soldaterne/de besøgende en god oplevelse. Det er blandt andet vigtigt at give en god velkomst til den enkelte. Et soldaterhjem er også et sted, hvor man gerne må bruge lidt humor, og have det sjovt med dem, der kommer forbi. Det giver ligeledes en positiv oplevelse.

KFUM’s Soldaterhjem adskiller sig fra mange andre tilbud, som soldaterne kan benytte sig af. På kasernerne har man et ”fritidsområde” med tv og forskellige aktiviteter såsom billard og bordtennis, måske er der en sodavandsauto- mat el.lign. På cafeer og restauranter i byen kan man få mad og drikke, måske er der også muligheder for at spille et spil eller to.

På soldaterhjemmet kan man få alle delene og muligheden for bare at slappe af og hygge sig uden at købe noget, hvis man ikke føler for det. Der er den hyggelige, personlige og hjemlige atmosfære, som man sjældent finder på restauranter og cafeer.

  • Det er vigtigt, at der ikke bliver snakket for meget mellem medarbejderne, da det betyder, at de besøgende kan have svært ved at komme i kontakt med medarbejderne.
  • På soldaterhjemmet må man ikke have sin mobil med sig, når man er på arbejde.
    Ens mobil kan hurtigt komme til at tage ens opmærksomhed, og så mister man noget af tilstedeværelsen og det at se den enkelte.
  • Alt hvad den besøgende oplever i mødet med dig og dit soldaterhjem, har en betydning.

Hærens gradstegn 

Den militære rang spiller ikke den store rolle på KFUM’s Soldaterhjem, men det kan alligevel være godt at vide hvem der er hvem. Øv dig på at genkende dem her og tag quizzen til sidst!

Har du styr på dem? Prøv vores test!

/5

Hvor godt kender du Hærens gradstegn?

På Soldaterhjemmet skelner vi ikke mellem rang, men det kan alligevel være rart at vide hvad mærkerne på deres uniform betyder. Test om du kan nogle af dem, eller måske dem alle!

1 / 5

Hvem bærer dette mærke?

Question Image

2 / 5

Hvilken grad er man med dette mærke?

Question Image

3 / 5

Hvem bærer dette gradtegn?

Question Image

4 / 5

Hvem bærer denne?

Question Image

5 / 5

Hvad er man med dette mærke?

Question Image

Your score is

0%

Søg job som volontør her

  • Date Format: DD dash MM dash YYYY
  • Date Format: DD dash MM dash YYYY
  • Nyhedsbrevet fra KFUM's Soldatermission udkommer ca. 6 gange årligt. Du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet igen.