Bliv volontør!

Hvad får man med efter et halvt eller helt år som volontør på et soldaterhjem? Hvad består jobbet af? Og var det noget for dig at arbejde med mennesker?

At være volontør på KFUM’s Soldaterhjem er meget mere end bare et job. Selvom vi kalder det “volontør” får du løn – og billig kost og logi med i købet. De praktiske opgaver fylder selvfølgelig en stor del af dagligdagen. Men det er et meningsfuldt arbejde, fordi man er en del af et fællesskab. Et fællesskab med andre unge i trygge rammer med Kuf-mor og Kuf-far, der støtter og vejleder. Mellem gulvvask og kaffebrygningen kan der blive tid til en snak, en hjælpende hånd – på soldaterhjemmet ser vi det hele menneske og ikke kun uniformen. Vi giver dem plads til at være “hjemme” hos os og kaffen og den hjemmelavede mad er en del af hyggen. Udover de mange uformelle snakke med soldaterne er det også en del af jobbet at holde andagter. DU bliver en del af et fællesskab. Med de mange forskellige arbejdsopgaver skal du forvente, at du får brugbare kompetencer på KFUM’s Soldaterhjem, som du kan bruge i din videre uddannelse. 

Service og værtskab

En vigtig del af jobbet som volontør er at at give god service – at give soldaterne/de besøgende en god oplevelse. Det er vigtigt at give en god velkomst til den enkelte. På soldaterhjemmet ser vi den enkelte – det hele menneske og ikke kun uniformen. Et soldaterhjem er et sted, hvor man gerne må bruge lidt humor, og have det sjovt med dem, der kommer forbi. Det giver alle en positiv oplevelse.

KFUM’s Soldaterhjem adskiller sig fra mange andre tilbud, som soldaterne kan benytte sig af. På kasernerne har man et ”fritidsområde” med tv og forskellige aktiviteter og på cafeer og restauranter i byen kan man få mad og drikke. Men på soldaterhjemmet kan man få alle delene og muligheden for bare at slappe af og hygge sig uden at købe noget, hvis man ikke føler for det. Der er den hyggelige, personlige og hjemlige atmosfære, som man sjældent finder på restauranter og cafeer. Vi sætter en ære i at lære navne og spørge ind til den enkelte.

  • Det er vigtigt, at der ikke bliver snakket for meget mellem medarbejderne, da det betyder, at de besøgende kan have svært ved at komme i kontakt med medarbejderne.
  • På soldaterhjemmet må man ikke have sin mobil med sig, når man er på arbejde.
    Ens mobil kan hurtigt komme til at tage ens opmærksomhed, og så mister man noget af tilstedeværelsen og det at se den enkelte.
  • Alt hvad den besøgende oplever i mødet med dig og dit soldaterhjem, har en betydning.

Hvis du har lyst til at øve dig lidt, kan du tage quizzen nederst på siden om hærens gradstegn..

Søg job som volontør her

Søg jobbet som volontør ved at udfylde formularen.

  • DD bindestreg MM bindestreg ÅÅÅÅ
  • DD bindestreg MM bindestreg ÅÅÅÅ
  • Nyhedsbrevet fra KFUM’s Soldatermission udkommer ca. 6 gange årligt. Du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet igen.
    https://kfums-soldatermission.dk/wp-content/uploads/2021/01/Ekstern_persondatapolitik_KFUMs_Soldatermission_dec2018.pdf

Hærens gradstegn 

Den militære rang spiller ikke den store rolle på KFUM’s Soldaterhjem, men det kan alligevel være godt at vide hvem der er hvem. Øv dig på at genkende dem her og tag quizzen til sidst!

Har du styr på dem? Prøv vores test!

/5

Hvor godt kender du Hærens gradstegn?

På Soldaterhjemmet skelner vi ikke mellem rang, men det kan alligevel være rart at vide hvad mærkerne på deres uniform betyder. Test om du kan nogle af dem, eller måske dem alle!

1 / 5

Hvad er man med dette mærke?

2 / 5

Hvilken grad er man med dette mærke?

3 / 5

Hvem bærer denne?

4 / 5

Hvem bærer dette mærke?

5 / 5

Hvem bærer dette gradtegn?