Soldaterhjemsleder Erik Hein fylder 60 år

På KFUM’s Soldaterhjem i Varde holder de ikke en fødselsdag for soldaterhjemslederen Erik Hein. Han er nemlig for tiden udsendt sammen med de danske soldater. Men Erik, der har været soldaterhjemsleder siden 1. december 2019, fylder 60 år den 29. januar, og jeg har spurgt ham ud om, hvordan det er at være leder i Varde. Oprindeligt kommer Erik fra Roskilde, men i 2019 valgte han at rykke sig selv og sin hustru, Nelly, op med rode og rykke til Varde. Som soldaterhjemsleder i Vestjylland er sjællænderen faldet godt til.

Han mener, at den vigtigste opgave som soldaterhjemsleder er at skabe et hjem. ”Det skal være et hjem, hvor man spiser sammen og slapper af sammen og måske finder rum til eftertænksomhed”, fortæller han. Den åndelige side af soldaterhjemsarbejdet ligger Erik meget på sinde. På KFUM’s Soldaterhjem i Varde kommer mange veteraner jævnligt, og Erik taler om det særlige ved veteraner: ”Vi er jo næsten nærværende som venner eller familie for hinanden”, og han fremhæver derved nærværet som en del af veteranernes helingsproces.

Erik fortæller, at han er særligt glad for arbejdet med både værnepligtige og veteraner, fordi han har været ude i erhvervslivet først. ”Når man har haft en fornuftig karriere i det private erhvervsliv, er det dejligt nu at have fokus på mennesker. Det er en god følelse at se mennesket før fortjenesten”, siger han og fortsætter: ”På Soldaterhjemmet i Varde har vi haft mulighed for at skabe et hjem, og mange af vores soldater er nu udsendt”.  Kuffen er soldaternes ord for KFUM’s Soldaterhjem og ofte bliver der sendt et soldaterhjem med, når de danske soldater kommer ud i verden. Det er ikke så tit, at det er soldaterhjemsledere fra Danmark, der kommer med til fremmede lande, men denne gang har Erik valgt at gøre sine soldater følgeskab. ”Og nu hvor jeg er i Letland på Camp Valdemar og arbejder på Kuffen der, er det skønt at møde flere af vores faste medlemmer af KUFF-Familien fra hjemme i Varde”, smiler han, inden han fortsætter, ”vi har rygende travlt”!