Foredrag om KFUM’s Soldaterhjem

Dyk ned i historien med vores inspirerende foredragsholdere! Få en unik mulighed for at opleve Ruth Brik Christensen, en anerkendt foredragsholder, der bl.a. er kendt for sin bog “Ruth i krig”. Hun og vores anden fremragende taler, Per Møller Henriksen, står klar til at besøge dit sogn, forening eller lignende arrangement og dele de fascinerende historier fra KFUM’s soldaterhjem i Danmark og i udlandet.

Ruth Brik Christensen foredrag
Ruth Brik Christensen

Munter og inspirerende foredragsholder og reservemor for udsendte danske soldater.

Forfatter til bogen “Ruth i Krig” og vinder af titlen Årets Helt 2009 for sin indsats for de danske soldater.

Læs mere om Ruths foredrag nedenfor.

Per Møller Henriksen

Generalsekretær for KFUM’s Soldatermission. Per har altid haft soldater og veteraner som sin hjertesag og har bl.a. etableret to danske soldaterhjem fra bunden og stået i spidsen for soldaterhjem i Afghanistan og Libanon.

Læs mere om Pers foredrag nedenfor.
Per Møller Henriksen foredrag

Booking af foredragsholder sker ved henvendelse til generalsekretær Per Møller Henriksen på mail eller tlf. 7620 4480.

KFUM’s Soldatermission har også en række frivillige talere, der med glæde besøger soldatervennekredse og vores øvrige brede bagland. De præsenterer KFUM’s Soldatermissions arbejde eller kan tale ud fra et bibelsk tema.

Ruth Brik Christensen

Ruth Brik Christensen er en anerkendt foredragsholder med omfattende erfaring som soldaterhjemsleder, eller kuf-mor, som soldaterne sagde, i krigszoner i Irak, Afghanistan og Libanon. Hendes foredrag er underholdende, inspirerende, og engagerede, og de giver et unikt indblik i livet som en forstående og lyttende “mor” for udsendte danske soldater.

I sine foredrag deler Ruth Brik Christensen sine oplevelser med soldaterne og fortæller om krigens virkelighed set fra et soldaterhjem.

Ruth Brik Christensen foredragsholder. Ruth i Krig.

Uanset dit kendskab til militæret og forsvaret, kan Ruth Brik Christensen tage dig med på en rejse gennem soldaternes verden. Oplev hendes muntre foredrag, der sætter fokus på kærlighed, trøst og de virkelige oplevelser fra frontlinjen.

Det kan du glæde dig til:
  • Som en nærværende og dygtig formidler kombinerer hun sjove anekdoter med vigtige budskaber, der berører publikum dybt.
  • Foredragene giver en spændende og anderledes vinkel på Danmarks militære engagement i verdens brændpunkter.
  • Hendes levende fortællinger ledsages af billeder, der illustrerer historierne på en engagerende måde.
  • Hun er især efterspurgt hos kirker, oplysningsforbund, foreninger og kommuner, hvor hun formår at skabe et rum for refleksion og dialog.

Foredrag 1: “Kaffe og Kage mellem Krudt og Kugler”

I dette foredrag deler Ruth Brik Christensen sine oplevelser med og blandt udsendte danske soldater. Som leder af KFUM’s Soldaterhjem i krigszoner har Ruth ikke blot bagt brød, kager og brygget kaffe, men hun har også været en støttende skulder og har givet glimt af kristendommens trøst og budskab om kærlighed. Foredraget giver indblik i Ruths tid som leder på soldaterhjemmet i Irak, to forskellige steder i Afghanistan og i Libanon. I Afghanistan stod hun bl.a. i spidsen for at åbne et nyt soldaterhjem, hvor hun ikke havde andet end et telt til at begynde med, men blev en succes blandt både danske og udenlandske soldater.


Foredrag 2: “Ørkenrotten Gør Status: Humor i krigens skygge? Kom med bag kulissen af soldaterlivet”

Efter mere end 15 år og over 1.500 foredrag tager Ruth Brik Christensen sine tilhørere med på en munter fortælling. Foredraget fokuserer på alt det sjove og anderledes ved arbejdet med danske soldater i udlandet. Ruth deler også de pudsige ting, der sker, når man rejser rundt og holder foredrag om dette. Hun fortæller underholdende historier fra udsendelser i Irak og Afghanistan samt fra foredrag holdt på tværs af Danmark. I en let tone og med masser af humor giver Ruth indblik i det alvorlige arbejde og skaber en sjov oplevelse for tilhørerne.


Ruth Brik Christensen, uddannet pædagog og diakon, blev i en moden alder udsendt som leder på KFUM’s Soldaterhjem, hvor hun skabte et hjem væk fra hjemmet for soldaterne. Hun har altid haft ører, der havde tid til at lytte, og har været en støtte for soldaterne i deres glæder og sorger. Ved siden af lytteposten har Ruth bagt tonsvis af brød, brygget spandevis af kaffe og skabt et trygt fristed, hvor soldaterne altid følte sig velkomne.

Kontakt generalsekretær Per Møller Henriksen pr. mail eller på tlf. 7620 4480 for at høre nærmere om mulighederne for et foredrag hos jer.

Download pressefoto af Ruth Brik Christensen eller løbeseddel om hendes foredrag.

Per Møller Henriksen

Generalsekretær Per Møller Henriksen begyndte sin karriere i KFUM’s Soldatermission i 1976. Sammen med sin kone Merete byggede og etablerede de KFUM’s Soldaterhjem i Varde i 1981, og 10 år senere gjorde de tilsvarende i Høvelte ved Livgardens kasserne. Siden år 2000 har Per været generalsekretær for KFUM’s Soldatermission i Danmark med blandt andet to kortere udsendelser som soldaterhjemsleder til henholdsvis Afghanistan (2010) og Libanon (2011). Gennem de seneste år har han som generalsekretær for alvor sat veteraner på dagsordenen i KFUM’s Soldatermission. Dette store arbejde var en af begrundelserne for, at generalsekretæren i november 2023 modtog Forsvarsministerens Medalje. Læs mere her.

Generalsekretær med soldater og veteraner som sin hjertesag fortæller levende og nærværende om sit arbejde for og med soldater og veteraner i over 47 år.

Passionen er at forkynde evangeliet for soldater og veteraner på en nærværende måde. Praktisk tjeneste (diakoni) har vist sig at være en god måde at række evangeliet på.

Under udsendelse som leder af KFUM’s Soldaterhjem i Afghanistan sammen med ægtefællen Merete oplevede de begge, hvordan hjemlige rammer er særlig relevante for udsendte soldater i ét af verdens brændpunkter. Samtidig oplevede de, hvordan sårede soldater “hang ud” på KFUM’s Soldaterhjem. At tilbyde hjemlige rammer for sårede soldater var ikke kun relevant i Afghanistan, men også efter endt udsendelse er der sådan et behov. Op mod hver tiende veteran har psykiske efterreaktioner, og fem steder i Danmark tilbydes KFUM’s SoldaterRekreation, hvor veteraner kan bo op til et år. Denne praktiske tjeneste er værdifuld for den enkelte samtidig med, at KFUM’s Soldatermisson hermed løfter et samfundsmæssigt ansvar.

Foredraget er velegnet til et sognearrangement eller lignende. Udover at være generalsekretær er Per formand for menighedsrådet i Christianskirken, Fredericia, men den flotte udsmykning af Bjørn Nørgaard.

Pris: 4.000,- kr. + transport (kørsel fra/til Fredericia).

For yderligere informationer kan Per kontaktes direkte på tlf. 7620 4480 eller pmh@kfums-soldatermission.dk.