Velkomstfest i en coronatid i Aalborg

Hvordan håndterer man at samle alle de nye værnepligtige i et arrangement, der normalt indeholder fællessang og råb/hep på hinanden, i en corona-tid? Det har Solveig og Leif fra soldaterhjemmet i Aalborg givet deres bud på og her fortæller de om oplevelsen!

Vi kunne ikke rumme alle soldaterne med én fest. Pladskravene var simpelthen ikke til at få til at passe ind i vores fysiske rammer. Vi valgte at holde 4 velkomstfester på én aften; en fest for hver deling. Inden det hele løb ad stablen kom Næstkommanderende og kontrollerede forholdene.

Vi startede kl 16 og sluttede først kl 22, hvor hver fest varede en time og vi havde en halv time til at spritte af og gøre klar til det næste hold. Soldaterne havde på forhånd fået at vide at toiletterne var låst af denne aften.

De sad sammen med de andre fra deres stue, og så var der naturligvis større afstand til de andre stuer. Ud over de mange plads-restriktioner valgte vi også at tilpasse underholdningen, så vi ikke gik på kompromis med sikkerheden. Den klassiske ”Skumfidus-leg” hvor man skal proppe så mange skumfiduser i munden som muligt, mente vi for eksempel ikke var forsvarlig at gennemføre. For at gøre det hele nemmere med ”de hurtige skift” imellem festerne brugte vi en del engangs-service. Det gjorde det helt klart lettere at rydde af.

Festerne var en bragende succes og vi fik mange positive tilbagemeldinger fra de værnepligtige. Det var en lang dag, hvor vi skulle holde dampen og humøret oppe for at alle hold fik en god velkomstfest. Hvordan verden ser ud til næste hold værnepligtige, ved ingen endnu.

Solveig og Leif, Aalborg