”Forglemmigej” – stævne

En større gruppe soldater startede med at mødes til bibel-time hos deres soldaterhjemsleder Herluf Thing. Efter værnepligten mødtes gruppen stadig og det har de gjort hvert år i 60 år. I år stopper de dog og vi har valgt at hædre dem ved at bringe to hilsner en i dag og en om en uge. Det er medlemmer af gruppen, der fortæller om deres fælles historie. Stort tillykke med de 60 år!

Det er både glædeligt og vemodigt at vi har 60-års jubilæum. Jeg vil gerne fortælle om de oplevelser i de år. Det er fra KFUM’s Soldaterhjem i Fredericia, hvor Gerda og Herluf Thing var ledere i mange år. De var utroligt gode til at engagere sig i soldaternes ve og vel.

Der var blandt andet en bibelkreds, som min mand var med i. Jeg var ung pige i huset og lærte gennem mit arbejde mange af soldaterne at kende. Da deres hjemsendelse nærmede sig, opstod ideen om at holde forbindelsen ved at starte en vandremappe. Thing troede ikke rigtig på ideen og vandremappen blev da også væk.

Min mand og jeg blev gift i 1960. I 1962 inviterede vi hele flokken på besøg. Vi blev godt tyve. Vi fik middag og kaffe og hyggede os. Måske fortalte nogen noget. Vi sang altid ”Vi er børn af sol og sommer” – og gør det stadig, når vi mødes. Der faldt hurtigt nogle fra i begyndelsen og senere blev vi flere og flere da der kom børn. VI har én gang haft ca tres på besøg. Vi har været rundt i mange hjem og vi var enige om at der skulle serveres almindelig god hverdagsmad med vand til. Vi var unge og havde ikke så mange penge og det var samværet, der betød mest. Alle betalte dog lidt. Inden kaffen har vi altid haft et punkt der hed ”sidste nyt”, hvor man kunne fortælle om det man havde lyst til.

Som årene er gået, er der faldet flere fra af forskellige grunde. Vi har bestemt at afslutte vores stævner nu. Det bliver vemodigt at sige farvel og tak for alle disse år. Vi skylder Gerda og Herluf en stor tak for deres støtte og deres gode orientering om udviklingen i KFUM’s Soldatermissions arbejde. De er altid kommet med et frisk pust og godt humør. De har kun været fraværende to gange. Det vil sige at de 58 gange har glædet os med deres samvær. Også denne sidste gang kommer Herluf.

Hilsen Magda