Forsvarsminister besøger KFUM’s Soldaterhjem i Høvelte

Læs om Troels Lund Poulsens besøg i Høvelte, hvor han roste faciliteterne og drøftede veteranpolitik. Soldaterhjemmet og SoldaterRekreation står fast ved deres støtte til værnepligtige, soldater, veteraner og pårørende.

Efter nogle intense forhandlingsdage kunne forsvarsminister Troels Lund Poulsen den 1. maj trække vejret og nyde roen på KFUM’s Soldaterhjem i Høvelte. Han blev budt velkommen med kaffe, kage og en rundvisning på soldaterhjemmet og den tilhørende SoldaterRekreation.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen på soldaterhjemmet i Høvelte
Generalsekretær Per Møller Henriksen og soldaterhjemsleder Martine Andersen fortalte om livet på soldaterhjemmet og arbejdet i KFUM’s Soldatermission, da de viste forsvarsminister Troels Lund Poulsen rundt på soldaterhjemmet.

Ros til faciliteter og engagement

Det var første gang forsvarsministeren besøgte soldaterhjemmet, og han var imponeret over de gode faciliteter og de skønne rekreative områder omkring soldaterhjemmet, der skabet et trygt og behageligt miljø: ”Det er et lækkert sted med smukke omgivelser. Det glæder mig, at der er ordentlige faciliteter,” udtalte forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Under besøget udviste ministeren stor interesse for det daglige arbejde blandt værnepligtige, soldater, veteraner og pårørende på soldaterhjemmet.

Forsvarsminister roser faciliteter for værnepligtige på soldaterhjemmet
De skønne udearealer ved soldaterhjemmet blev bemærket af forsvarsministeren.

Forsvarsministeren modtog et felttestamente

Soldaterhjemsleder Martine Andersen og generalsekretær i KFUM’s Soldatermission Per Møller Henriksen viste forsvarsministeren rundt i lokalerne og forklarede, hvordan det bliver brugt i hverdagen. Martine fik også lejlighed til at overrække forsvarsministeren et felttestamente, som normalt gives gratis til alle værnepligtige, og som de gladeligt tager imod. Felttestamentet indeholder Det Nye Testamente fra Bibelen og ’Soldatens bøn’: ”Soldatens bøn har mange af soldaterne og de værnepligtige taget til sig, og de vil gerne bede med på den,” fortalte Martine til forsvarsministeren og uddybede, hvordan det er en fast del af de daglige samlinger på soldaterhjemmet, hvor en medarbejder deler nogle korte refleksioner over et bibelvers eller et andet emne.

Forsvarsminister modtager et felttestamente
Soldaterhjemsleder Martine Andersen fortæller om soldaterhjemmets kristne grundlag og hvordan det kommer til udtryk i arbejdet, bl.a. ved sammen at bede ‘soldatens bøn’. Hun overrakte forsvarsministeren et eksemplar af felttestamentet.
Veteran deler historie med forsvarsminister
Henrik er veteran og ramt af PTSD, og bor nu på KFUM’s SoldaterRekreation i Høvelte. Han deler sin historie og erfaring med at bo på stedet med forsvarsministeren.

Personlige beretninger fra veteraner

Under besøget fik forsvarsministeren også lejlighed til at besøge Dennis og Henrik, som bor på KFUM’s SoldaterRekreation. De inviterede forsvarsministeren ind på deres værelser, delte deres historier og fortalte om betydningen af at bo på der: ”Her kan jeg trække vejret. Vi er omgivet af folk, der forstår os, fx når man har brug for at trække sig. Det betyder alt,” fortalte Henrik, der har været udsendt til Kroatien, Bosnien og Eritrea-Etiopien i årene 1994-2001.

Ved kaffebordet var forsvarsministeren interesseret i input fra veteranmedarbejderne om veteranpolitikken: ”Er der noget, vi kan gøre anderledes? Jeg håber på nye initiativer efter sommerferien,” sagde Troels Lund Poulsen. Vores dygtige veteranmedarbejdere greb straks muligheden og pegede på både velfungerende initiativer, som med fordel kunne styrkes, og bragte nye ideer til bordet.

Kaffe og kage på KFUM's Soldaterhjem i Høvelte.
Tid til en pause og drøftelse af veteranarbejdet ved kaffebordet.

Tak for besøget!

Vi takker Troels Lund Poulsen for besøget! KFUM’s Soldatermission fortsætter med at skabe fristeder og værne om værnepligtige, soldater, veteraner og deres pårørende på vores 16 soldaterhjem og fem soldaterrekreationer.