Henrik Høj – Ny soldaterhjemsleder i Borris

Vi byder hjertelig velkommen til vores nye soldaterhjemsleder i Borris! Men hvem er han lige? Læs med her.

KFUM’s Soldatermission er stolte af at præsentere Henrik Høj som den nye soldaterhjemsleder i Borris. Henrik startede sin rolle den 1. juni og har dermed allerede haft en måned til at lære soldaterhjemmet at kende. I denne overgangsperiode har den afgående soldaterhjemsleder, Kirsten Nørremark Jensen, fortsat været til stede for at sikre en gnidningsløs overlevering af ansvarsområder og vigtig viden til Henrik.

Henrik Høj.
Bred erfaring bag sig

Henrik Høj, 58 år, er gift med Dorthe Stokholm, bor i Ringkjøbing og har tre voksne børn. Henrik har en mangfoldig baggrund med sig til sin nye rolle som soldaterhjemsleder. Oprindeligt uddannet som kok har Henrik rejst rundt i verden og arbejdet som kok i bl.a. Norge og Frankrig. Senere blev han cand.mag. i dansk og historie og har dedikeret 20 år til undervisning som gymnasielærer på Ringkjøbing Gymnasium. Han har også arbejdet en årrække som HR-chef i en fødevareorganisation med internationale restauranter og produktionsfaciliteter i Nordjylland. Senest har han arbejdet 2,5 år i Grønland som gymnasielærer. ”Eleverne kom fra hele Grønland og boede på gymnasiet, så det var lidt som en familie, hvor man er meget mere end en gymnasielærer,” fortæller Henrik.

Medmenneskeligheden og næstekærligheden i fokus

Henrik vil spille en central rolle i at opretholde og styrke den positive kontakt og den nærværende tilgang, der kendetegner soldaterhjemmet i Borris. Han er særligt motiveret af at arbejde med mennesker, hvor medmenneskeligheden og næstekærligheden er i fokus. På soldaterhjemmet i Borris kan han godt lide at møde soldaterne med humor og lethed i samtalen. Henrik fortæller: “Når der fx kommer en møgbeskidt soldat ind ad døren, spørger jeg ham, om han er faldet i grøften, og han svarer med en latter. Jeg har lært, at smil og latter er en god indgang til samtalen, der nogle gange fører til en dybere snak om, hvordan de egentlig har det.”

Henrik Høj har arbejdet tæt sammen med den afgående soldaterhjemsleder Kirsten Nørremark Jensen den første måned for at sikre en god overlevering af Kirstens arbejde gennem de seneste tre år.
Et rummeligt soldaterhjem med flere nye aktiviteter

Hans primære ansvarsområder omfatter også ledelsen af de frivillige og medarbejdere på soldaterhjemmet. Henrik vil sikre, at alle arbejder i samme retning med fokus på ordentlighed og de budskaber, som KFUM’s Soldatermission står for. Han lægger vægt på at skabe en rummelig atmosfære, hvor alle besøgende, uanset baggrund og antallet af streger på uniformen, føler sig velkomne og respekterede. Henrik har planer om at introducere flere aktiviteter på soldaterhjemmet, herunder fodbold, bankoaftener, sangaftener, foredrag og gæsteoptrædener, der vil give soldaterne mulighed for at samles og styrke fællesskabet.

Erfaring og præstationer

Henriks brede erfaring som gymnasielærer, HR-chef og kok bringer ekspertise og troværdighed til hans nye rolle som soldaterhjemsleder. Som gymnasielærer har Henrik opnået stor succes med at skabe et positivt undervisningsmiljø og et støttende fællesskab for sine elever. Som HR-chef i en international fødevareorganisation har han udviklet organisatoriske færdigheder og erfaring med at lede et mangfoldigt personale. Disse erfaringer vil være værdifulde i at opbygge et velorganiseret og inkluderende soldaterhjem i Borris. ”Uanset om man er gymnasielærer i Danmark, Grønland eller er HR-chef, så er udgangspunktet at have den rummelige samtale, så alle føler sig set og godt tilpas. Soldaterhjemmene skaber en unik ramme for dette, som jeg er glad for at være en del af,” fortæller Henrik.

Velkommen til Henrik!

KFUM’s Soldatermission ønsker Henrik Høj hjertelig velkommen som den nye soldaterhjemsleder i Borris. Hans passion for at arbejde med mennesker og hans evne til at skabe en atmosfære baseret på medmenneskelighed og næstekærlighed vil utvivlsomt bidrage til soldaterhjemmets fortsatte succes. Med sin organisatoriske styrke, humor og evne til at håndtere udfordringer vil Henrik være en fremragende leder for soldaterhjemmet og en værdifuld ressource for alle, der kommer i kontakt med KFUM’s Soldatermission. Vi ser frem til at se Henrik trives i sin nye rolle og skabe en positiv indflydelse på soldaterhjemmet i Borris.