Jubilæum i Skive – en dejlig dag

Mange mødte op lørdag den 5. november 2022, for at fejre KFUM’s Soldaterhjem i Skives 50-års dag! “Det blev en rigtig dejlig dag” fortæller generalsekretær i KFUM’s Soldatermission, Per Møller Henriksen, der selvfølgelig var med. Skives borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V) var også med til festlighederne og udtalte sig om soldaterhjemmets positive betydning for Skive by. Mange af Soldaterhjemmets tidligere medarbejdere og ledere var med på dagen og der blev mange samtaler om gamle dage. Dagen havde mere karakter af et møde end en reception og de fleste var der fra kl. 14.00 til 17.00. Flere var jo kommet allerede til frokost, men enkelte, blandt andet borgmesteren havde kun mulighed for lige at komme forbi.

Forberedelser til festen
Gaverne begyndte at komme allerede om formiddagen

”Vi havde besøg af næsten alle de ledere/lederpar, der har været på soldaterhjemmet siden det åbnede” fortæller soldaterhjemsleder Hans Jørgen Larsen glad og fortsætter ”For eksempel var Tommy og Inge der og mange af deres volontører”. Der kom hilsner fra alle tidligere ledere i løbet af dagen. En anden, der var med på dagen var en Overkonstabel af 1. grad, der er kommet på KFUM’s Soldaterhjem i 35 år. Han fortalte glad og gerne om hvordan soldaterhjemmet var da han begyndte som soldat og hvordan hjemmet var blevet hans andet hjem. Gennem de 35 år har han også mødt den nuværende leder af KFUM’s Soldaterhjem i Skive, Hans Jørgen Larsen, dengang han var ung volontør på det selv samme soldaterhjem. Overkonstabel Jan Egon Kristensen blev blandt andet interviewet af TV Midtvest – se linket herunder.

“Det har været ens andet hjem”: Jan Egon er kommet i samme soldaterhjem gennem 35 år | TV MIDTVEST

Alt i alt var der ca 50 personer til frokost på Soldaterhjemmet og der var hilsner fra både soldaterforeninger, tidligere volontører, Indre Mission og biskoppen. Da soldaterhjemsleder Hans Jørgen holdt tale indledte han med et billede af sig selv fra den tid hvor han selv var volontør på KFUM’s Soldaterhjem i Skive. Billedet viste ham sovende på en stol og han forsikrede at han ville forsøge at gøre det mindre kedeligt i dag. Det lykkedes til fulde og folk gik i løbet af eftermiddagen derfra med et smil på læben efter hygge og samtaler med gamle bekendte i soldaterhjemmets varme rammer. Biskop Henrik Stubkjær holdt tale og roste soldaterhjemmet for at være et samlingspunkt og i løbet af dagen blev det også afsløret at KFUM Idræt i Skive havde besluttet at donere 25.000 kr til soldaterhjemmet. Ligeledes gav Skive Y’s Men’s Club hele 10.000 kr i gave.

Ud over jubilæum var dagen også markering af at det store renoveringsprojekt på KFUM’s Soldaterhjem i Skive formelt er afsluttet. Takket være en lokalkomite og fonde, gaver og indsamlinger er projektet kommet i mål – ikke mindst på grund af Hans Jørgens indsats og faglige kompetencer. Ombygningen har ikke bare givet forbedring i varmeøkonomi og bæredygtighed, det har også givet soldaterhjemmet en indvendig ansigtsløftning. Resultatet blev beundret af de mange gæster og de nye lyse lokaler var ikke til at tage fejl af.