Jubilæum på Soldaterhjem!

Fødselsdag for KFUM’s Soldaterhjem i Varde hører til i foråret, hvor vi ikke fik det markeret her på siden!

Nu benytter vi lejligheden til at give en reportage fra jubilæumsfesten i Varde, for om føje tid er der jubilæer i både Skive og Karup!

Lørdag d. 21. maj kunne vi med 1 års forsinkelse fejre 40-års fødselsdag for KFUM’s Soldaterhjem i Varde. Siden soldaterhjemmet blev bygget i 1981, er det blevet udvidet i 2001, og i 2016 fik det en gennemgribende renovering, og samtidig blev der etableret SoldaterRekreation. Igennem det tilbud med boliger og aktiviteter er der kommet mere fokus på de skadede veteraner i Varde og omegn.

Festlighederne omkring Soldaterhjemmets jubilæum begyndte med gudstjeneste i Sct Jacobi Kirke ved KFUM’s Soldatermissions formand, provst Ole Rasmussen. Herefter fortsatte man på selve Soldaterhjemmet, hvor man begyndte udenfor. Det var planlagt, at der skulle plantes 3 træer, for at markere dagen, og de skulle plantes af tre væsentlige personer i Soldaterhjemmets historie. Det første træ blev plantet af tidligere landssekretær i Soldatermissionen, 99-årige Herluf Thing fra Fredericia. Det andet træ blev plantet af Per Møller Henriksen. Han og hustruen Merete var det første lederpar på Varde Soldaterhjem. I dag er Per generalsekretær for KFUM’s Soldatermission, og også derfor var det netop ham, der plantede træet. Formanden for soldatervennekreds 22, Bent Mortensen, Varde, plantede det tredje og sidste træ, hvorefter festlighederne fortsatte inden døre med middag for de ca. 60 deltagere.

Eftermiddagens program blev styret sikkert af ”toastmaster” Ivan Ælmholdt, der sammen med hustruen Pia også er tidligere lederpar i Varde. Inden kaffe og kage var der planlagt et spændende foredrag med politiassistent Vlado Lentz, som er kendt fra tv-programmet ”politijagt”. Han gav et spændende indblik i sin hverdag og også et varmt vidnesbyrd om sin kristne tro. Efter kaffebord med lækkert hjemmebag var der sangtime under ledelse af organist ved Videbæk Kirke, Bente Roager Knudsen. Flere tidligere soldaterhjemsledere fra Varde tog sig tid til at komme forbi, og mange af dem holdt en lille tale eller viderebragte hilsner fra nær og fjern. Alt i alt en spændende og indholdsrig dag.