KFUM’s Beredskabshjem indviet i Herning

Den 8. februar 2024 markerede en festdag i KFUM’s Soldatermissions historie, da det første KFUM’s Beredskabshjem åbnede ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning.

KFUM’s Beredskabshjem skaber et kristent fristed med fokus på ånd, sjæl og legeme, hvor værnepligtige og tjenestegørende kan finde støtte og fællesskab.
KFUM’s Beredskabshjem skaber et kristent fristed med fokus på ånd, sjæl og legeme, hvor værnepligtige og tjenestegørende kan finde støtte og fællesskab.

KFUM’s Beredskabshjem er indviet: Et nyt kapitel begynder

KFUM’s Beredskabshjem er dedikeret til de værnepligtige og tjenestegørende i Beredskabsstyrelsen. Ligesom man kender det fra KFUM’s Soldaterhjem, er det et kristent fristed med plads til andagter, nærvær og fællesskab. Her er man ikke defineret af rang eller præstationer, men som et unikt menneske, der inviteres ind i et fællesskab.

– På KFUM’s Beredskabshjem tager vi os af det hele menneske med ånd, sjæl og legeme. Der kan drøftes alt mellem himmel og jord. Det er der bestemt behov for, når man som værnepligtig og tjenestegørende er revet ud af sin sammenhæng og oplever voldsomme ting med oversvømmelser, nedslagtning af smittede dyr, brande osv., lød det generalsekretær Per Møller Henriksen, KFUM’s Soldatermission, ved velkomstfesten og den officielle indvielse i Herning torsdag den 8. februar.

Generalsekretær Per Møller Henriksen taler ved indvielsen af KFUM's Beredskabshjem i Herning.
Generalsekretær Per Møller Henriksen taler ved indvielsen af KFUM’s Beredskabshjem i Herning.
KFUM's Beredskabshjem i Herning
Glade værnepligtige ved indvielsen af KFUM’s Beredskabshjem i Herning. Indvielsen var samtidig en velkomstfest for både nye og eksisterende værnepligtige og ansatte i Beredskabsstyrelsen Midtjylland, hvor der blev serveret sodavand, boller og varm kakao, og deltagerne bliver udfordret med sjove konkurrencer.

Ved velkomstfesten klippede brigadechef Nicolai Illemann Rauhe og generalsekretær Per Møller Henriksen det røde bånd og indviede dermed officielt beredskabshjemmet.

Solveig Hoffmann Pedersen står i spidsen for beredskabshjemmet

Det nye KFUM’s Beredskabshjem er placeret i Beredskabsstyrelsen Midtjyllands lokaler på beredskabscentret og ledet af Solveig Hoffmann Pedersen fra KFUM’s Soldatermission. Solveig har tidligere været leder på KFUM’s Soldaterhjem i Høvelte og vil på den måde bringe soldaterhjemmenes hjemlige atmosfære og traditioner som lagkagebanko, aftensang og velkomstfester med sig til KFUM’s Beredskabshjem.

Vi ønsker Solveig hjertelig tillykke med den nye opgave og ønsker hendes Guds velsignelse i arbejdet.

Leder af KFUM's Beredskabshjem i Herning, Solveig Hoffmann Pedersen
Leder af KFUM’s Beredskabshjem i Herning, Solveig Hoffmann Pedersen, havde medbragt et maleri med et træ, hvor alle værnepligtige og ansatte på Beredskabscentret kan sætte sit fingeraftryk og dermed markere, hvordan alle er inkluderet og forbundne i fællesskabet på KFUM’s Beredskabshjem.

– Vi ved fra de tjenestegørende i forsvaret, at fristederne på vores soldaterhjem har enorm betydning. Også i KFUM’s Beredskabshjem vil vores medarbejdere med ord og handling fortælle alle besøgende, at de har værdi, som de er. Vi gør os umage for, at alle bliver mødt med et smil og kaffe på kanden. Vi lægger øre til det, man måtte have på hjerte og laver aktiviteter, der skaber fællesskab, fortæller generalsekretær Per Møller Henriksen, KFUM’s Soldatermission.

Beredskabsstyrelsens støtte og anerkendelse

Brigadechef Nicolai Illemann Rauhe glæder sig over, at det første KFUM’s Beredskabshjem er åbnet i Herning:

– Dette projekt repræsenterer en spændende mulighed for at skabe et endnu stærkere fællesskab og styrke det sociale liv på vores beredskabscenter. Vi er overbeviste om, at dette initiativ vil bidrage til at styrke samhørigheden og trivslen blandt både vores ansatte, frivillige og værnepligtige, sagde brigadechef Nicolai Illemann Rauhe, Beredskabsstyrelsen Midtjylland, ved indvielsen.

brigadechef Nicolai Illemann Rauhe, Beredskabsstyrelsen Midtjylland
Brigadechef Nicolai Illemann Rauhe, Beredskabsstyrelsen Midtjylland, bød KFUM’s Beredskabshjem hjerteligt velkommen på beredskabscentret.

Beredskabsstyrelsen arbejder for et trygt og sikkert samfund. I sin tale pegede brigadechefen på nogle af de meget hårde beredskabsopgaver i Danmark, som mandskabet bliver sendt ud til; brand, redning, uheld med farlige stoffer, udbrud af husdyrsygdomme osv. Om eksemplerne på de særlige opgaver sagde han videre:

– De opgaver, vi løser, sætter præg på vores personel. Derfor mener jeg i høj grad, at der er behov for et beredskabshjem til at tage hånd om os efter fyraften. Jeg er glad for, at KFUM’s Soldatermission viser forståelse for, at vi har et særligt behov, lød det fra brigadechef Nicolai Illemann Rauhe.

KFUM’s Soldatermission takker Beredskabsstyrelsen Midtjylland for stor imødekommenhed og samarbejde! Vi er glade for at kunne skabe dette trygge og støttende miljø for alle de tjenestegørende ved Beredskabsstyrelsen.

Konkurrencer ved velkomstfest. KFUM's Beredskabshjem.
Ved enhver velkomstfest hører sig naturligvis konkurrencer, og velkomstfesten ved KFUM’s Beredskabshjem var ingen undtagelse! I ”tingfinder” konkurrencen illustrerede de værnepligtige, hvordan de bakkede deres holdkammerater op og bidrog til en fantastisk stemning i lokalet.
Værnepligtige ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland hepper på holdkammeraterne.
Værnepligtige ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland hepper på holdkammeraterne.
Den røde snor blev klippet den 8. februar 2024 og symboliserede dermed indvielsen af KFUM's Beredskabshjem i Herning.
Den røde snor blev klippet den 8. februar 2024 og symboliserede dermed indvielsen af KFUM’s Beredskabshjem i Herning.

Vidste du det?

KFUM’s Soldatermission drev også hjem for CBU’ere og CF’ere, som beredskabsstyrelsens tjenestegørende tidligere blev benævnt, under 2. Verdenskrig og ca. 50 år frem.