Soldatervennen – ny udgivelse februar 2024

KFUM’s Soldatermission har sagt ja til nye opgaver. Men ligesom bladets indhold er genkendeligt trods nyt layout, er de nye opgaver også genkendelige. Find temanummeret “Nye opgaver” i din postkasse eller lige her.

“Flere gange i Bibelhistorien møder vi mennesker, der får sig en ny opgave i livet. De får den ofte givet af Gud, men man kunne også i nogle tilfælde tale om, at verden omkring dem ændrer sig, og så må de følge med, mens budskabet til mennesker forbliver det samme.”

Sådan indleder formand Ole Rasmussen sin andagt til Soldatervennen 2024 nr. 1. Det kan være nødvendigt nogle gange at justere kursen. Som apostlen Peter, der drog afsted på den første soldatermission, som du kan læse om i bladets andagt på side 3.

KFUM’s Soldatermission også har sagt ja til nye opgaver, men budskabet til soldater, veteraner og pårørende forbliver det samme – og opgaverne er genkendelige for organisationen!

Læs temaartiklerne om nye opgaver:

 • Soldaterhjem for danske og udenlandske soldater åbnet i Skrydstrup: Det nye soldaterhjem blev indviet den 16. januar 2024. Her venter spændende nye opgaver med internationalt præg. Men den hjemlige atmosfære og nærværende medarbejdere er på ingen måde nyt!
  Læs mere om det nye soldaterhjem og leder Filip Hove Kristensen fra side 4 i bladet eller her.
  Vidste du i øvrigt, at der har været et KFUM’s Soldaterhjem i Skrydstrup før? Og at Filip tilmed er søn af et tidligere lederpar derfra?
 • Kan KFUM’s Soldatermission hjælpe i Ukraine? Med den grusomme krig i Ukraine mangler der både nu og i fremtiden et arbejde for soldater, veteraner og pårørende i Ukraine, som vi har i Danmark med KFUM’s Soldatermission.
  ”Soldaterhjem er en meget konkret måde at vise, at det enkelte menneske har unik værdi,” siger ukrainske Olexandra Sorokopud, der har besøgt KFUM’s Soldaterhjem i Danmark flere gange. Læs mere om denne nye opgave på side 6.
 • Nye missionstyper påvirker veteranarbejdet: Forsvarets internationale missioner har de seneste år ændret karakter, så vi nu i højere grad deltager i afskrækkelsesmissioner. Det adskiller sig meget fra en kampoperation, som dem vi har set i Afghanistan. Men betyder færre ildkampe og dødstab en afvikling af veteranarbejdet? Nej, er det klare svar fra veteranmedarbejder Lærke Sørensen. Læs hvorfor på side 7.

Bladet indeholder også:

 • En reportage fra KFUM’s Orlogshjem i Frederikshavn: Danmarks eneste orlogshjem, som soldaterhjem hedder, når det er flådens gaster, der besøger hjemmet. Alle, der gør militær karriere i Søværnet kommer forbi Frederikshavn og dermed Leif og Solveig Hove Nielsen, der leder orlogshjemmet. Læs fortællingerne om livet på orlogshjemmet og se billederne fra det herlige fællesskab fra side 14.
 • Andagten: Formand provst Ole Rasmussen, giver et bibelsk perspektiv på det at stå med nye opgaver med udgangspunkt i apostlen Peter som den første, der tog på soldatermission.
 • Et anderledes sabbatår: To volontører fra KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro deler deres erfaringer fra arbejdet som volontør og overvejelserne om at søge dette arbejde. Måske du kan genkende nogle af overvejelserne? Eller du kender en ung, der kunne have glæde af en volontørplads på et af KFUM’s Soldaterhjem, som skal læse denne fine artikel?
 • Øvrige korte nyheder: Bliv opdateret med de seneste begivenheder og initiativer fra KFUM’s Soldatermission.

Find den digitale udgave af medlemsbladet her, hvor du også kan udforske tidligere udgivelser.

Vi ønsker dig god læselyst!

Soldatervennen forside 2024 nr 1
Forsiden på Soldatervennen 2024.01. Klik på billedet for at læse indholdet i bladet.