Korsets fred og glæde

Andagt af Kjeld Andersen – soldaterhjemsleder i Oksbøl

Er det ikke mærkeligt, at et lille kors og et lille ord i et skriftsted fra bibelen kan gøre en verden til forskel?

På Soldaterhjemmene uddeler vi små kors med et lille bibelvers vedlagt. Jeg oplever, at mange soldater bliver glade for gaven og passer godt på den. Ved flere lejligheder har en soldat sagt: ”Tak for dette ord, det var lige det, jeg havde brug for at høre i dag”. En dag kom en officer og spurgte, om han måtte få et ekstra kors og give det til sin datter, når han kom hjem.

Da jeg selv var værnepligtig soldat, oplevede jeg glæden ved, til min fødselsdag, at få et broderet kors af min moster og en medfølgende tekst: ”Ja, jeg tror på korsets gåde, gør det Frelser af din nåde”. Det betød noget, gjorde en forskel for mig.

Jesu korsfæstelse er kendt af alle, som har et lille kendskab til kristendommen. Korset pryder kirker og logoer over hele verden. I året 1989 fik KFUM’s Soldatermission et nyt logo, et flot logo med trekanten, cirklen omkring og med korset i centrum. Vi bruger logoet flittigt i hverdagen, på T-shirts, brevpapir, kufvogn osv. Men korset er meget mere end et logo. Bibelen er tydelig om, at Gud elsker os, uanset hvordan vores liv former sig: ”Gud viser sin kærlighed mod os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere” (Rom. 5.8).  Kristus på korset er det tydeligste og sikreste bevis på Guds kærlighed. Og det gælder altid.

Korset hører med til kristenlivet. Alle danske soldater bærer et lille dannebrogsflag med korset på deres uniform. Det ser godt ud, og det betyder noget. Danmark er et kristent land, og vi holder korset og fanen højt, til Jesu Kristi ære.

Hvordan får vi og bevarer korsets fred og glæde? Det er Ordet om korset, som er hemmeligheden. Guds ånd er virksom i dette ord. Guds kærlighed og frelse er livets gave til os alle, som vi må modtage kvit og frit. Lad os hver dag have vores glæde i Herren og sige tak for denne kærlighed.

Kærligheden, hjertegløden,

stærkere var her end døden,

heller giver du end tager,

ene derfor dig behager

korsets død i vores sted!