Trofasthed og sammenhold fejrer 100 år

I Viborg løber man ikke sådan lige af pinden. Det har den lokale vennekreds for KFUM’s Soldatermission bevist. 14. april fejrer de nemlig 100-års jubilæum, selvom både kasserne og soldaterhjem flyttede til Skive i 2001.

Jens Vestergaard

– Vi er stolte af arbejdet, når vi kommer rundt i byen og fortæller, beretter Jens Vestergaard, der er formand for Viborg Soldatervennekreds.

– Hvert år går vi f.eks. rundt med lodsedler, der støtter soldaterhjemmene. Det er både sjovt og givende at få lov til at gå rundt og fortælle om, hvad soldaterhjemmene gør. Folk er utroligt positive over for det.

Soldaterhjem i blodet

– Vi støtter soldaterhjemmene, så soldaterne har et hjem at komme ind og ud til uanset om det er i Danmark eller ude i verden. Da jeg var ung, kom jeg ofte på soldaterhjemmet, og da jeg var indkaldt hos Slesvigske fodregiment i Haderslev, kom jeg på soldaterhjemmet. Det var en naturlig del af livet, og derfor er det helt selvfølgeligt, at arbejde videre på det arbejde i dag, fortæller Jens Vestergaard og fremhæver det stærke sammenhold og fællesskab omkring det at mødes om en sag. Derfor er der grund til at feste.

Ved jubilæumsfesten i Margrethegården, Overlund 14. april starter man med spisning kl. 18. Prinsens Musikkorps underholder og ledsager fællessangen. Soldaterhjemsleder Keld Nørgaard var med til at lukke soldaterhjemmet, og vil holde en tale. I dag er han leder af soldaterhjemmet i Oksbøl. Jens Vestergaard fra Rødding giver et tilbageblik på udviklingen gennem årene, og sognepræst Jesper Hornstrup slutter aftenen.

Fuld vigør selvom kasernen er flyttet

Viborgkredsen er stor både geografisk og med mange, der bliver ved med at bakke op om Soldatermissionens arbejde.

– Det er en trofast soldaterhjemskreds, hvor der kommer mange til arrangementer som f.eks. forårsfest og adventsmarked, hvor vi samler en del tusind i overskud til arbejdet for soldaterne. Så selvom vi ikke er tilknyttet en speciel kaserne, er vi i fuld vigør, fortæller 77-årige Jens Vestergaard. Hans hustru Bodil er også aktiv i damekredsen. Jens mener ikke, han selv har været med i så mange år, men det er alligevel blevet til 20 år. Han har også tidligere været formand for Rødding menighedsråd.