Ny veteranmedarbejder i Holstebro

Dorte Lund Christiansen fra Spjald er soldaterhjemmets nye veteranmedarbejder. Hun brænder for gode relationer og kommunikation, og som uddannet socialrådgiver kommer hun med flere gode erfaringer til det nye job.

”Det virker mega spændende”. Ordene lyder fra Dorte Lund Christiansen, der i april måned er begyndt som veteranmedarbejder på KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro. Her er der fire rekreationsboliger, hvor veteraner kan bo i en periode, mens Dorte og soldaterhjemmet har til opgave at hjælpe veteraner godt videre i tilværelsen. Det er nyt for Dorte at arbejde med veteraner, og i de første uger har hun bemærket forkortelser og udtryk, som skal afkodes til den civile verden. Men den nye veteranmedarbejder fornemmer også styrken ved, at SoldaterRekreation er et lille sted i sammenligning med andre sociale botilbud.

Dorte Lund Christiansen: Ny veteranmedarbejder på KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro.

Mere end paragraffer

Dorte kommer fra et job som socialrådgiver på Møltrup Optagelseshjem, men hun har søgt at komme tættere på målgruppen. Som veteranmedarbejder på soldaterhjemmet bliver det hende, der får den primære kontakt til veteranerne, der bor på stedet. Dorte kommer også med erfaring fra integrationsarbejde, hvor hun har arbejdet med flygtninge fra blandt andet Syrien og Somalia. Her fik hun et indgående kendskab til at arbejde med personer, der har traumer i bagagen. Tidligere har Dortes arbejdsmæssige relationer været præget af, at hun havde styr på paragrafferne, men hun glæder sig nu til at vise, at hun kan mere end det. ”Jeg brænder for gode relationer og kommunikation. Det har jeg lyst til at arbejde med at udvikle”, forklarer den nyansatte medarbejder, der i den kommende tid er bevidst om, at hun skal opbygge tillid blandt veteraner. ”Min opgave er at være med til at skabe livskvalitet for veteranerne, og de hjemlige rammer på soldaterhjemmet er platformen for det. Formelle og uformelle samtaler er vigtige arbejdsredskaber, hvor jeg kan stille spørgsmål og tage samtaler. Veteraner har håb og drømme for deres fremtid, og sammen skal vi finde dét, der kan forandre deres liv i en positiv retning”, forklarer Dorte med store ord for en vestjyde. Gode sko eller vandrestøvler bliver et andet vigtigt redskab, for sammen med veteranerne vil hun ud i naturen for at sanse vind og vejr.

Arbejde på et kristent værdigrundlag

På KFUM’s Soldaterhjem arbejdes ud fra et kristent værdigrundlag. Det giver sig blandt andet udslag i mødet med veteraner, der er præget af værdighed. Dorte er kirkeligt aktiv i Luthersk Mission i Spjald, og har haft kendskab til KFUM’s Soldaterhjem i mange år. Den ene af hendes brødre har brugt soldaterhjemmet i Holstebro under sin værnepligt, mens en anden bror har arbejder på soldaterhjemmet et år som volontør. Med et kristent værdigrundlag som udgangspunkt falder mange dele naturligt for Dorte i hende nye arbejde på KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro. Privat er Dorte gift med Henrik på 20. år, og sammen har de to børn på 13 og 17 år.

Udvikling og skærpet profil

I samarbejde med soldaterhjemslederne Nathalie og Troels Moesgaard skal Dorte i den kommende tid arbejde med at videreudvikle rekreationstilbuddet. Nathalie forklarer: ”Dorte kommer til at bidrage med en skarp faglighed, og hendes fokus bliver 100% på veteranarbejdet. Vi ser en fordel i, at hun kender paragrafferne og kan oversætte dem til vore veteraner. Men nu skal vi også til at arbejde med at videreudvikle rekreationen. I løbet af de seneste år er der kommet mange nye aktører på veteranområdet, og derfor kan vi nu skærpe vores profil”, lyder det afslutningsvis fra soldaterhjemslederen.