Nyt Soldaterhjem åbnet i Letland!

Den 6. maj rejste Rebecca Sandel Ytzen til Letland, for at åbne et soldaterhjem for de ca. 800 danske soldater, som Danmark har stillet til rådighed for Nato. Missionen har til formål at støtte de baltiske lande i den aktuelle situation med krig i Ukraine.

Den danske kampbataljon har været samlet på Gardehusarkasernen i Slagelse forud for udsendelsen i begyndelsen af maj. De har base i en teltlejr i et øvelsesområde. Straks fra planlægningens begyndelse blev KFUM’s Soldatermission bedt om at oprette et soldaterhjem på denne mission.

Når man udsendes til primitive forhold, er det ikke mindre vigtigt med et hyggeligt samlingssted – også selv om det er et telt med klapborde og stole. I disse dage er det første telt ved at blive udskiftet med et større telt, hvor der bliver plads til sofagrupper og TV-hjørne.

Rebecca, der til daglig er assistent på soldaterhjemmet i Høvelte, har tidligere været udsendt som soldaterhjemsleder til både Irak og Estland i 2020. Erfaringen med at være udsendt er væsentlig for en pioneropgave som denne. Rebecca har desuden den fordel, at hun allerede har mødt en del af disse soldater. Da hun tidligere har været udsendt sammen med dem, er de klar til at give hende en hånd!

Da Ruth Brik Christensen etablerede soldaterhjem i Price i 2020, var det også i et telt, men i sammenligning med de fleste soldaterhjem i udlandet, er den største forskel, at vi ikke har et køkken. Derfor kan man kun byde på ”købekager” – duften af hjemmebag er ellers noget, som mange soldater forbinder med at komme på Kuffen, som soldaterne kalder KFUM’s Soldaterhjem.

I lighed med øvrige soldaterhjem afholdes der dagligt aftensang og andagt og ugentlige aktiviteter som bankospil osv. Brætspil er også meget populære, og bare det at samles i mere civile rammer, hvor Rebecca hygger om soldaterne, gør en stor forskel!