Protektor: H.M. Dronningen

Glædelig nyhed fra hoffet den 30. maj 2024: H.M. Dronning Mary er protektor for KFUM’s Soldatermission

Dronning Mary protektor for KFUM's Soldatermission
H.M. Dronning Mary fortsætter sit protektorat for KFUM’s Soldatermission. Foto: Stine Heilmann.

H. M. Dronningen er protektor for KFUM’s Soldatermission

Kongehusets protektorater er netop blevet offentliggjort, og vi er glade og stolte af, H. M. Dronning Mary fortsætter som protektor for KFUM’s Soldatermission:

“Det er en anerkendelse af vores arbejde blandt soldater, veteraner og deres pårørende, som vi er meget stolte over. Vi glæder os over, at H.M. Dronningen har fokus på de svage i samfundet, fx veteraner. Med udsigten til flere værnepligtige sætter vi pris på, at også støtten og omsorgen for dem på KFUM’s Soldaterhjem, Orlogshjem og Beredskabshjem får denne anerkendelse,”

udtaler Ole Rasmussen, der er formand for KFUM’s Soldatermission.

I perioden 2012-2024 var H.K.H. Kronprinsesse Mary protektor for KFUM’s Soldatermission, men i forbindelse med tronskiftet den 14. januar 2024 blev alle protektorater nulstillet. Som kronprinsesse besøgte hun en række af KFUM’s Soldaterhjem i Danmark og udlandet.

KFUM’s Soldatermission ser frem til at byde H.M. Dronningen velkommen igen.

Alle protektioner er revurderet af Kongehuset

Antallet af kongelige protektioner går fra 258 til 140 i alt. Udvælgelsen af de kongelige protektioner har taget udgangspunkt i historiske forhold samt i de kongeliges særlige fokusområder og interesser, skriver Kongehuset i deres pressemeddelelse. Kongeparret udtaler om det valgte protektioner:

”Gennem århundreder har Kongehusets protektioner støttet almennyttige organisationers vigtige arbejde i Danmark, i Rigsfællesskabet og i udlandet. Det er en tradition, som vi er stolte af at fortsætte, og som vi som samlet familie kommer til at sætte vores præg på. Vi ønsker med de kongelige protektioner at støtte indsatser, som fremmer dansk kultur, videnskab og virkelyst, som værner om vores natur, som udgør en stemme for de udsatte og sårbare i vores samfund, og som binder os sammen i små og store fællesskaber.”

Kilde: Kongehuset.

Se hele listen med kongelige protektorater på Kongehusets hjemmeside.