Tema til efterårets blad – at sætte frø

Af generalsekretær Per Møller Henriksen

I politik og erhvervsliv tales der rigtig meget om ”at vækste”. I en tid med inflation og stigende energipriser er der til stadighed behov for at øge omsætning og indtjening, for hvis vi ikke gør noget vil det betyde tilbagegang. Ulemperne er, at vi alle skal løbe hurtigere med alt hvad der har af konsekvenser for både helbred og trivsel.

Selvom vi i KFUM’s Soldatermission naturligvis også er ramt af de stigende omkostninger, så har vi i dette nr. af Soldatervennen valgt at sætte fokus på den dobbelthed ”både at så og sætte frø/frugt”.

Da vi flyttede til Fredericia, købte vi et hus hvor der var flere frugttræer. Dem har vi høstet godt af! Et æbletræ var alt for stort, så jeg beskar det rigtig kraftigt – med det resultat at det brugte al sin energi på at skyde i hundredvis af nye skud. Det lærte mig, at der er stor forskel på vækst og at bære frugt.

I KFUM’s Soldatermission ønsker vi at have fokus på, at så, vokse og sætte frø. En cyklus, som giver liv. Når soldaterhjemmene i Skive og Karup fejrer henholdsvis 50 og 75-års jubilæum, er det naturligt at se på, hvad det har betydet for de mange soldater. Årsmødet viste også, at der er mange – både internt og eksternt – der har fået noget med fra deres møde med KFUM’s Soldaterhjem.

Et af de nye frø der blev lagt for 10 år siden, er veteranarbejdet, som blev markeret på Årsmødet. Det er et arbejde, der har vokset sig stort og sætter spor hos veteraner og pårørende.

Et nyt soldaterhjem i Letland er netop kommet i gang, og jeg er sikker på, at det vil være til velsignelse for rigtig mange af vore udsendte danske soldater.

Bibelen minder os om, at nogle sår, andre vander; men det er Gud, der giver væksten. Vi skal blot med frimodighed fortsætte med at så evangeliet gennem både ord og tjeneste.