Tiden og naturen hjælper med at hele

Thomas Jakobsen er ny veteranmedarbejder i Varde.

I sit arbejdsliv har han arbejdet som efterskolelærer en del år og undervist blandt andet i friluftsliv. Han har også undervist på overbygningen på Bække skole i Vejen og sidst på Grindsted Privatskole. Som volontør i Tanzania i 1990’erne, mens der var konflikt i Rwanda, har han med egne ord set folks problemer med en anden skala.

Naturen betyder meget for Thomas og han bruger den aktivt i arbejdet med veteranerne

Thomas fremhæver selv, at det at have været ude og se andet i verden, hjælper ham i det nye arbejde. Han mener at lærerjobs har givet ham gode planlægningsevner og at det har sat fokus relationsarbejde. Som lærer skaber han nye relationer hele tiden. Thomas sætter ord på således ”i tillid og tryghed kan man udvikle sig og lære, hvis tilliden ikke er der, så er der ingen progression” og det mener han at kunne bruge i sit nye arbejde. Thomas beskriver sig selv som: Friluftsmenneske, vandrer, sejler og dykker. ”Jeg kan lide at være derude og opleve naturen.” forklarer han.

”Det bedste ved mit nye job? Det er så dejligt at have tid til at se den enkelte. Jeg kan bruge min alder, min livserfaring og jeg elsker det. Der er 18 veteraner nu, selvom veteranarbejdet på nogle områder har ligget stille længe. Det er så dejligt at se at de kommer, når man har tid til dem. Jeg kan bruge naturen som en helende kraft. Det giver noget helende for et menneske. Vi er en værdibaseret organisation og det betyder at man kan tale om nåde og tilgivelse til mennesker, der virkelig har brug for det.