En dag med veteraner

Veteranmedarbejder Dorthe fra KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro fortæller om udflugter og arrangementer for veteraner, samt hvordan en dagligdag kan se ud på soldaterhjemmet.

”Vi starter hver morgen med at spise morgenmad sammen med veteranerne. Det gør vi blandt andet for at skabe struktur i deres hverdag”, fortæller Dorthe, der fortsætter. ”Det er vigtigt, at den enkelte får mulighed for at blive mødt og set af et andet menneske hver dag”. Højt på veteranmedarbejderens to-do-liste står mødet med den enkelte veteran. En del af det, der tilbydes veteranerne, når de flytter ind på soldaterhjemmet, er også en hjælpende hånd til at strukturere hverdagen. Men soldaterhjemmet er meget mere end morgenkaffe.

”Vi har forskellige aktiviteter på programmet. For nylig har vi været på tur til Lyngvig fyr, hvor det både var udfordrende fysisk, og det gav nogle gode naturoplevelser – det giver gode stimuli for både krop og sjæl”, smiler Dorthe, der selv er glad for udendørs aktiviteter. ”Vi har også været ude for at spille fodboldgolf, som også var en aktivitet, der gav gode input på flere fronter”, fortæller hun. Det med, at en aktivitet stimulerer både krop og sind, er vigtigt for Dorthe. ”Når vi arrangerer aktiviteter, overvejer vi altid, hvordan det kan bidrage positivt til den enkelte veterans livskvalitet og generelle recovery-proces”, siger hun. Dorthe anerkender, at de laver mange flere små og store ting i løbet af en uge, men fremhæver disse gode stunder, hvor man kommer ud i naturen og oplever et godt fællesskab.

Dorthe – Holstebro