En hilsen fra Nord

KFUM’s Soldatermission har 14 soldaterhjem fordelt over hele landet. Mod nord findes orlogshjemmet i Frederikshavn og soldaterhjemmet i Aalborg. I Aalborg har man både soldaterhjem og SoldaterRekreation, med andre ord bor der veteraner på soldaterhjemmet, og for nylig blev Birgitte ansat som veteranmedarbejder. Hun laver store og små projekter med veteranerne som en del af arbejdet med at skabe gode rutiner og en stabil hverdag for skadede veteraner. Her er hende nyhedsbrev for høstsæsonen.

”Vi har på SoldaterRekreationen været optaget af at bruge de ressourcer, vi har i høsttiden. Vi har derfor fået syltet solbær og mirabeller, som vi har på matriklen. De sidste grønne tomater, vi havde i haven, valgte vi også at sylte. De smager fantastisk, søde og lækre. Det kan varmt anbefales at sylte grønne tomater, selvom det ofte er en overset ”syltevare”. Derudover har vi købt 4,5 kg rødbeder, som vi syltede en lørdag eftermiddag. Det blev til 10 glas, som vi har delt ud til vores veteraner på SoldaterRekreationen.

Vi ser nu frem til vores høstmiddag, hvor menuen består af bøf stroganoff med kartoffelmos og hjemmesyltede rødbeder og grønne tomater. Der er en stor glæde og tilfredshed i at fremstille noget af naturens ressourcer og derefter kunne nyde dem i fællesskab.

Hele sommeren igennem har vi været heldig med at have en ”havemand”. Vi har nydt godt af Bjarnes hjælp til græsslåning, selvom der dog har været en del udfordringer på græsplænen. Vi har fortsat muldvarpe, som hygger sig med at grave underjordiske gange. Vi har fanget tre muldvarpe, men der popper fortsat nogle op rundt omkring på græsplænen. Ellers har vi haft en stille og rolig sommer. Vi har nydt det gode vejr, fået gået nogen ture og grillet lidt på terrassen. Nu er tiden til efterårshygge, hvor vi blandt andet vil bage vores eget brød til morgenkaffen. ”Jeg glæder mig meget til det videre samarbejde med veteranerne i køkkenet”, fortæller en glad Birgitte.