Lederboligen i Skive voldsomt sodskadet

Den 2 november udbrød der brand i den ældre lederbolig i forbindelse med soldaterhjemmet i Skive. Branden kom hurtigt under kontrol, men store dele af hus og indbo blev voldsomt skadet af røg og sod. Branden opstod i køkkenet, men der er ikke tale om en forbrydelse.

Billeder fra Skive Folkeblad

For nylig blev det besluttet at man vil sætte lederboligen til salg og før det havde lederparret fået lov til at fraflytte boligen. Under flytning havde Tove og Hans Jørgen sovet i den gamle lederbolig om natten. Da de næste morgen kørte afsted med et flyttelæs til deres nye bolig, fik de en overraskelse da de kom tilbage. Kørende ind i indkørslen kunne de se røg komme ud af taget og et vindue i køkkenet eksploderede kort efter. Brandvæsnet var snart på pletten og fik hurtigt ilden under kontrol. Der har efterfølgende været en grundig undersøgelse af boligen og politiet konkluderer at der ikke er tale om en forbrydelse, men nok en fejl i den ældre bolig.

Tove og Hans Jørgen slap med skrækken, men en del af deres indbo, der i blandt flere spritnye ting, er sodskadede og ubrugelige. Bestyrelsen har som tidligere nævnt besluttet at sætte lederboligen til salg. Generalsekretær Per Møller Henriksen fastslår at man vil holde sig til planen: ”Salget vil blive igangsat snarest, for ulykken bekræfter os bare i at lederboligen trænger til en stor renovering, før den er klar til at blive beboet igen.” og han uddyber ”Vi er selvfølgelig kede af den ubehagelige situation, som Tove og Hans Jørgen stod i. Men vi er meget glade for at ingen kom til skade og at der ikke er tale om en forbrydelse.”

KFUM’s Soldatermission har fortsat drift at soldaterhjemmet i Skive og Tove og Hans Jørgen forbliver som lederpar på soldaterhjemmet, dog med adresse et andet sted.