En tur til Grønland blev til fire – og nu er der 10.000 gode grunde til at købe kage

Også i år tog veteraner og medarbejdere fra Høvelte til Grønland. Det er fjerde gang turen gennemføres og blandt andet den nye veteranmedarbejder Stella var med. Turen indbefattede som de foregående år en fejring af flagdag for udsendte soldater (5. september) i fællesskab med de grønlandske veteraner. Her fik de blandt andet en hilsen fra den grønlandske sanger Rasmus Lyberth. På resten af turen var gruppen travlt beskæftiget på vandreture i den smukke natur og med fisketure, der alle årene har været et stort hit blandt veteranerne.

Deltagerne i veteranturen til Grønland kunne overrække en check på godt 10.000 kr. til Sømandshjemmet i Nuuk. Det er første del af et indsamlingsprojekt, der er et samarbejde mellem soldaterhjemmene i Høvelte og Varde, og som støtter Sømandshjemmets sociale arbejde for hjemløse børn og unge. Projektet har altså siden sommerferien skaffet hele 10.000 kr.

Soldaterhjemsleder Erik i Varde har opfundet en kage, som han kalder ”dronningens hat”, og ved køb af den støtter man projektet. Ligeledes har veteraner i Høvelte lavet små modeller af grønlandske hundeslæder, der sælges til fordel for støtteprojektet. Der er pludselig gode grunde til at købe kaffe og kage i Varde.