Frivillige ved Tour de France i Haderslev

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men da Tour de France susede forbi mellem Christiansfeld og Haderslev, stod 7 frivillige fra soldatermissionen og sørgede for trafiksikkerhed. Deres job var at spærre for sidevejen. Chresten Friis fortæller, at han og de seks andre fra den lokale soldatervennekreds ”stod på en række og hjalp med at holde alle indfaldsveje lukket. Der var nogle der ikke kunne forstå, at de ikke måtte komme ud”.

De frivillige fra Haderslevs Soldatervennekreds stiller op og gør klar til Tour de France

De mange frivillige mødtes i Haderslev idrætscenter kl. 9.00 for at få informationer om dagens forløb. De fik udleveret t-shirt og en rygsæk med hat og noget vand og en burger. I løbet af dagen kom en leder på cykel og spurgte til, om de havde det godt eller eventuelt manglede mad eller vand eller andet. Som Chresten siger: ”Det var en kæmpe oplevelse. Publikum var så flinke og respekterede, hvad vi sagde”. Fra kl. 11 skulle vejene spærres af, og det var først ca. kl. 16:30, at beskeden kom om, at man måtte åbne igen. De andre er enige med Chresten om, at det var en god oplevelse. De frivillige gik glade derfra.

Nu er Chresten heller ikke ukendt med cykler. Han siger selv, at han har cyklet meget og fortæller glad, at han har cyklet til både Skagen og til Frankrig. ”Jeg har da cyklet fra Haderslev til Skagen på en dag – det var da alligevel nogle km”, fortæller han og fortsætter: ”Vi har snakket om, at der bliver WM (verdens mesterskab) i mountainbike i Haderslev til efteråret, og der kunne vi godt tænke os at være frivillige igen.”