”Ledelse handler for mig om at få andre til at lykkes”

Brian Jørgensen er ny HR-chef i KFUM’s Soldatermission og tiltræder jobbet 1. august. Læs mere om Brian og hvilke tanker, han gør sig om det kommende job.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at begynde i jobbet og få kendskab til organisationen indefra”. Sådan fortæller 42-årige Brian Jørgensen fra Tørring nordvest for Vejle. Brian kommer oprindelig fra Vorbasse, er gift med Maria og far til tre børn. For år tilbage har Brian selv benyttet KFUM’s Soldaterhjem, mens han aftjente sin værnepligt i Varde. ”Som oplevede jeg at soldaterhjemmet er et populært sted. Den uformelle tone virker som en kontrast til Forsvaret, og jeg tror, at det er en styrke for KFUM’s Soldaterhjem. Samtidig oplevede jeg, hvordan samtaler om tro, aftensang, andagter og bøn var en naturlig del på KFUM’s Soldaterhjem. Selvfølgelig var der nogle, der synligt tog afstand fra den del, men for langt de fleste virkede det naturligt at deltage i andagterne og folde hænderne i Fadervor”, erindrer Brian. Efter værnepligten uddannede han sig til lærer og har i 9 år arbejdet som lærer på Lystruphave Efterskole. Her fik Brian smag for at arbejde med unge, der har udfordringer med sig. Efterskolelæreren havde mod på mere, og har de seneste otte år været afdelingsleder i henholdsvis Herning og Vejle for den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU). Sideløbende har Brian taget lederuddannelse og er i gang med en master i offentlig ledelse.

Brian Jørgensen tiltræder 1. august som ny HR-chef i KFUM’s Soldatermission.

Lytte er en forudsætning for udvikling

Stillingen som HR-chef i KFUM’s Soldatermission er en nyoprettet stilling i forbindelse med en rokade på landskontoret. Brian fortæller: ”Stillingen fangede min interesse. Udover at bruge min faglighed får jeg også indfriet mit ønske om, at min tro og mine værdier spiller en direkte rolle i mit arbejdsliv. Jeg ser frem til at sætte mit præg på stillingen, men jeg kommer til at bruge mine ører rigtig meget i den første tid. Ledelse handler for mig om at få andre til at lykkes, og tillid er en forudsætning for at lede andre. Soldaterhjemslederne har for mig at se en nøgleposition i hele KFUM’s Soldatermissions virke, og små marginaler kan gøre en kæmpe forskel. Når jeg i dag betragter et lederjob på soldaterhjemmene, så skal man være dygtig til mange forskellige discipliner. Jeg har en meget stor respekt for det engagement, jeg har oplevet i organisationen”. En af intentionerne med den nyoprettede stilling er et øget fokus på HR i erkendelse af, at medarbejdere er en kerneingrediens i KFUM’s Soldatermission. I løbet af de senere år er der lavet flere andre tiltag blandt andet med at måle god arbejdslyst og lederuddannelser til soldaterhjemslederne. ”Jeg ved, at der er forventninger om udvikling i min stilling. Men jeg begynder med at lytte i respekt for den velfungerende praksis, jeg oplever i organisationen”, forklarer Brian.

Både sjov og alvor

Man skal ikke være sammen med Brian i lang tid for at bemærke, hvordan hans ansigt både mestrer et stort smil og mere alvorlige folder. Brian kommer gerne med en vittig bemærkning, og virker i det hele taget god til at sprede en god stemning omkring sig. Men der ligger en drivkraft bag, som Brian selv formulerer således: ”Jeg brænder for at dele min tro på Jesus Kristus med andre. Men jeg brænder også for, at vi har det godt med hinanden, og de to ting hænger sammen for mig”. Gennem de seneste otte år har Brian været formand for Kristendomsudvalget for KFUM og KFUK i Danmark, og siden november har Brian ligeledes siddet i KFUM og KFUK’s hovedbestyrelse. Det er ikke blot KFUM navnet, der går igen i begge organisationer. ”For mig er KFUM en identitet. De to organisationer er selvfølgelig forskellige, og blandt andet de forskellige målgrupper medfører forskellige metoder. Men i KFUM’s Soldatermission ser jeg en kæmpe styrke i, at målgruppen er så klart defineret”, slutter den nyansatte HR-chef, der fra 1. august vil få landskontoret som sin daglige arbejdsplads, når han ikke er på besøg i et af KFUM’s 14 Soldaterhjem.