Nyt lederpar i Letland

Med hjerter, der banker for fællesskab og nærvær, er Trine og Thomas Jakobsen klar til at skabe et hjem for danske udsendte soldater.

Trine og Thomas Jakobsen soldaterhjemsledere
Thomas og Trine Jakobsen glæder sig til at tage imod de danske soldater i Letland.

I de kommende måneder kan de danske soldater i Letland sænke skuldrene og blive tanket op på kaffe, hygge og samtaler, når de træder ind i det genåbnede soldaterhjem. De vil nemlig blive mødt af Trine og Thomas Peter Jakobsen, der er rejst til Letland for at åbne og drive soldaterhjemmet.

Erfaringer og livssituation passer perfekt til opgaven

Trine, der er født og opvokset i Esbjerg, har arbejdet på efterskoler og privatskole i knap 25 år med undervisning og ledelse. De seneste år har hun arbejdet i Blåvand Kurbad og Wellness, hvor hun med diverse behandlinger har hjulpet folk til at finde ro og velvære.

Thomas, oprindeligt fra Grindsted, har ligeledes en spændende baggrund, der inkluderer undervisning, rejser til Afrika og et engagement som Global Iværksætter for Det Danske Missionsselskab. De seneste tre år har han arbejdet som veteranmedarbejder ved KFUM’s SoldaterRekreationen i Varde.

Trine Jakobsen på forsvarets civile grundkurses.
Trine og Thomas er forberedt på livet som udsendte med forsvarets civile grundkursus.

Trine og Thomas mødte hinanden sent i livet og blev gift i maj i år. De har i alt fem børn, som nu er voksne og bor spredt over hele Danmark. Det giver parret friheden til at tage på eventyr og støtte de udsendte soldater i Letland.

Hav tålmodighed. Tålmodighed med mennesker og med Gud.

Råd fra højskolelærer til Thomas.

Kufferten er pakket med tålmodighed og frimodighed

Parret ser frem til at skabe et hjem for soldaterne og støtte dem i deres hverdag. ”Vores livserfaringer gennem egne familier og arbejdslivet har lært os at skabe gode og trygge rammer, hvor soldaterne kan finde ro, fx hvis livet gør ondt, men også give plads til sjov og ballade,” fortæller Trine og Thomas, der også peger på, at deres stærke fundament i den kristne tro giver dem frimodigheden til at så frø hos soldaterne, når det handler om tro, tilgivelse og nåde.

De er opmærksomme på de udfordringer, der kan vente dem i deres nye opgave. Her mindes Thomas et godt råd fra hans lærer på Haslev Udvidede Højskole (HUH), før rejsen til Afrika: Hav tålmodighed. Tålmodighed med mennesker og med Gud. ”Det gælder stadig og kommer med i rygsækken mod øst,” fortæller Thomas.

Deres baggrund gør dem godt rustet til opgaven, påpeger de. Trines evne til at få folk til at slappe af og føle sig godt tilpas, kombineret med Thomas’ erfaring med soldater og veteraner, skaber et stærkt fundament for deres arbejde. Med deres erfaringer, livsglæde og kristne fundament er Trine og Thomas klar til at skabe et hjemligt og trygt miljø for soldaterne i Letland. De ser frem til at vise glimt af den kristne tro og skabe et sted, hvor soldaterne kan finde hvile, nærvær og støtte i både glæde og sorg.

Soldaterhjemmet i Letland
KFUM’s Soldaterhjem var særdeles velbesøgt ved den seneste udsendelse til Letland i 2022-2023 med ca. 1000 besøgende om dagen.