Soldaterhjemsleder Hans Jørgen Larsen fylder 50 år!

I forbindelse med den runde dag den 25. april, har vi fået et kort interview med den stille vestjyde. Tove og Hans Jørgen Larsen blev ansat på KFUM’s Soldaterhjem i Skive den 1. august 2019 og siden har de knoklet med nedlukninger, corona og renovering af soldaterhjemmet lige siden.

På spørgsmålene ”hvorfor har I valgt at arbejde her?” og ”hvad er jeres yndlingstid på dagen på soldaterhjemmet?” valgte Hans Jørgen at svare på en gang. I Hans Jørgens optik er svaret nemlig det samme. ”Det er svært at vælge et bestemt tidspunkt på dagen som det bedste, fordi det er mødet med soldaterne, der er med til at give hverdagen liv. Om det er på skydebanen, hvor de tydeligt bliver glade for at se os og vi kan få en hyggelig lille snak, eller det er bag kassen, hvor vi midt i travlheden kan blive udfordret med at huske navne, især med mundbind. Eller det er over en kop eftermiddagskaffe på soldaterhjemmet, hvor vi dagligt hygger os med veteraner og andre, som kigger forbi, eller det er om aftenen, hvor vi kan få en snak med nogle af de unge mennesker, hvis der er ro til det. Et lille grin i forbindelse med lagkagebanko eller en god snak efter aftensang. Nogle gange er det sidst på aftenen, hvor de fleste er gået og der er en der lukker lidt op om sig selv.  Så vi kan sige til hinanden når vi går hjem, det er derfor vi er her.

– når vi møder soldaterne, er det vores yndlingstid.”

Soldaterhjemsleder Hans Jørgen Larsen fra Skive

Hans Jørgen er overbevist om at når soldaterhjemmet fremtræder rent, nyt og hyggeligt, er det der folk vælger at benytte sig af det. ”De sidste halvandet år, har vi haft fokus på renovering, samtidig med at drive soldaterhjem. Det har jo også krævet sit at drive det så godt som muligt med de nedlukninger og begrænsninger der har været.” smiler Soldaterhjemslederen og fortsætter ”At de fysiske rammer er indbydende og funktionelle tror jeg har en vis betydning. Flere værnepligtige har udtalt;(når de har været her for at handle i vores grej-butik) her er godt nok hyggeligt med et håb i stemmen om at snart kan få lov at komme og bruge stedet som deres dagligstue. Vores primære formål er at møde det enkelte menneske der hvor det er, og dermed prøve at forkynde det kristne budskab i ord og handling.”

Og hvad får man tiden til at gå med, når soldaterhjemmet er lukket? Hans Jørgen og Tove er ikke i tvivl:

”Lige nu er mit fokus at blive færdig med toiletterne, så vi er klar til at åbne igen når vi kan få lov til det. Her i den nedlukkede tid har vi kørt mange kantineture og haft åben for grej butikken når der har været ønske om det. Men vi leverer også mad til hjemmeværnet i en del weekender.” fortæller Hans Jørgen.

”Hvis der skal siges noget godt om corona tiden, så er det, at det er betydeligt nemmere at renovere nå vi ikke samtidig skal holde åbent. Så det er ikke så skidt at det ikke er godt for noget andet.”

KFUM’s Soldatermission siger stort tillykke med fødselsdagen og lykønsker parret med det snarlige sølvbryllup den 27. april.