Soldatervennen – ny udgivelse august 2023

Vi er stolte over at præsentere den seneste udgave af vores blad, der markerer et bemærkelsesværdigt jubilæum: 25 år med udsendte soldaterhjem.

I år fejrer vi en bemærkelsesværdig milepæl, da det er 25 år siden, vi åbnede det allerførste soldaterhjem i udlandet som en del af KFUM’s Soldaterhjem. I denne særlige udgave dykker vi ned i historien om vores engagement med forsvaret på udsendelser og undersøger udviklingen, der har ført os til, hvor vi er i dag.

Glæd dig til at at dykke ned i det nye blad!

Temaartiklerne omfatter blandt andet:

  • Pionértiden: Det første soldaterhjem i Bosnien 1998: Træd tilbage i tiden og oplev begyndelsen af vores udsendte soldaterhjem. Lær om vores første skridt i Bosnien i 1998 og de udfordringer, vi stod overfor i den første tid.
  • Seneste skud på stammen: Soldaterhjemmet i Letland: Vi deler historien om vores seneste erfaringer, fortalt af en af de udsendte soldaterhjemsledere, Tana Pedersen. Læs om Tanas overvejelser og oplevelser med at skabe hjem for de udstationerede tropper.
  • Viceforsvarschefens anerkendelse: Vi er beæret over at modtage ros fra viceforsvarschefen for vores uundværlige arbejde blandt soldaterne på udsendte missioner. Læs om, hvordan vores indsats har gjort en reel forskel i soldaternes liv.

Bladet indeholder også:

  • 100-års jubilæum på soldaterhjemmet i Haderslev: Denne artikel giver et indblik i det ikoniske soldaterhjem i Haderslev, der har åbnet og lukket flere gange end nogen anden. Tre tidligere medarbejdere og den nuværende leder deler deres erindringer om op- og nedture, festlige stunder og unikke øjeblikke på soldaterhjemmet. En soldat deler også sin glæde ved altid at kunne komme til kuf-mor (som soldaterne kalder lederen på soldaterhjemmet).
  • Andagten: Find et øjeblik til refleksion med vores andagt om at have troen med, når man er udsendt soldat på mission.
  • Uddrag af formandsberetningen: Få indsigt i vores seneste aktiviteter, mål og planer.
  • Øvrige korte nyheder: Bliv opdateret med de seneste begivenheder og initiativer fra KFUM’s Soldatermission.

Find den digitale udgave af medlemsbladet [her], hvor du også kan udforske tidligere udgivelser.

Vi ønsker dig god læselyst!

Soldatervennen august 2023 - medlemsblad for KFUM's Soldatermission.
Forsiden af Soldatervennen 2023 nr. 3. Portræt af René Buchhave, der var den første udsendte soldaterhjemsleder fra KFUM’s Soldatermission.