Ukraine – en ven i nød

Den 24. februar 2022 ændrede verden sig, og der blev krig i Europa. Det var en situation, de fleste af os troede, at vi aldrig skulle opleve. Men denne dag, da Rusland invaderede Ukraine, blev også næstekærligheden synlig.

Medarbejdere og frivillige sorterede materiale i 10 timer i træk
Alle blev overraskede over den store villighed til at give.

På KFUM’s Soldaterhjem på Bornholm blev der allerede den 27. februar igangsat en indsamling til fordel for Ukraine. Ikke penge og værdier, men praktiske ting, som fx jakker og tæpper. I løbet af ganske få dage blev soldaterhjemmet overvældet af poser og pakker med alt fra soveposer til førstehjælpsudstyr. Kælderen bugnede og frivillige strømmede til for at hjælpe med at sortere alt det indkomne materiale.

Inden længe måtte man finde en løsning på transporten. De første soveposer og tæpper blev sendt afsted med en bus, der hentede flygtninge hjem til Danmark den 1. marts. På turen til Ukraine kunne bussen fra Nexø/Svaneke Bus således fyldes op med nødhjælp, der så blev afleveret i Polen ved den ukrainske grænse. Det blev til ca. 100 sække og 50 flyttekasser og enkelte medarbejdere pakkede og sorterede i ti timer i træk.

Stark, Bygma og Ole Boskovs skadesservice donerede flyttekasser og Ole Holm Transport har hentet og kørt 26 paller nødhjælp med hver 20 flyttekasser til Sjælland, hvor man har koordineret transporten videre mod de udsatte områder. KFUM’s Soldaterhjem Almegaard og KFUM’s Soldatermission siger stor tak for hjælp, frivilligindsats og næstekærlighed!