Tidslinje over KFUM’s Soldatermissions historie
KFUM’s Soldatermission startede tilbage i 1889 som en gren under KFUM i København. Formålet har fra dag ét været at skabe et hjem væk fra hjemmet til soldater, som enten er værnepligtige eller sendt ud i krig. Følg Soldatermissionens historie i tidslinjen herunder og læs mere under historie.
Organisationens struktur
Her kan du finde beskrivelse af organisationen. Hvis du søger information om økonomi, daglig ledelse, privatlivspolitik, vedtægter og bestyrelse , så følg link.
Vi vil gerne give dit et indblik, hvad KFUM’s Soldatermission er for en størrelse, og til det formål kan du kigge på billedet herunder, som viser organisationen grafisk.
Bestyrelsen er den øverste ledelse af KFUM’s Soldatermission. Det daglige arbejde varetages af generalsekretæren.
Under generalsekretæren fordeler medarbejderne sig i tre grupper
- Soldaterhjemskonsulenten hjælper lederne af KFUM’s Soldaterhjem og deres medarbejdere med de opgaver og udfordringer, som opstår i det daglige.
- Kontorleder og landskontor har en dobbeltfunktion.
- Den ene funktion er regnskab, løn og økonomi i forhold til de enkelte af KFUM’s Soldaterhjem. Fundraising er også blevet en del af arbejdet på landskontoret.
- Den anden funktion er medlemsservice m.m. i forhold til landets soldatervennekredse.
- Landssekretæren har kontakten til kredsarbejdsudvalget (KAU), soldatervennekredse og genbrugsbutikker.
Kredsarbejdsudvalget er et inspirationsudvalg, der har til opgave at inspirere og udvikle kredsarbejdet. Desuden har udvalget ansvar for at udgive bladet Soldatervennen, koordinere indtægtsgivende aktiviteter som genbrugsbutikker og landslotteri.
Uddannelse og kurser
Uddannelse/kurser
KFUM’s Soldatermission er interesseret i, at medarbejdernes kvalifikationer, kompetencer og viden er kompatibel med arbejdet. Derfor afholdes der løbende kurser, der betales af KFUM’s Soldatermission.
For volontører er der årligt to volontørkurser med fokus på både det sociale, med volontører fra de andre sol- daterhjem, og på det faglige, der kan bruges i arbejdet blandt soldater og medvolontører/kolleger. Kurserne løber over en weekend, med overnatning, og indeholder både undervisning og aktiviteter.
For soldaterhjemsledere afholdes der løbende kurser/uddannelse, der kan hjælpe til forståelse af lederrollen, forandring og udvikling m.m.
På landskontoret bliver de enkelte medarbejdere tilbudt kurser/uddannelse efter stilling og udviklingsbehov.
Vores værdigrundlag
KFUM’s Soldatermissions formål og værdigrundlag:
KFUM’s Soldatermission i Danmark har som formål på den evangelisk-lutherske folkekirkes grund, at arbejde blandt forsvarets personel og hvor muligt også blandt pårørende med forkyndelse af det kristne budskab og praktisk tjeneste. Ved forsvarets personel forstås tjenstgørende og hjemkomne, veteraner, tidligere soldater under hensyn til individuelle behov og Soldatermissionens muligheder.
Formålet udleves på KFUM’s Soldaterhjem, hvor tjenestegørende og veteraner oplever hjemlige rammer og møder et levende fællesskab på et kristent værdigrundlag. Ord og handling er ligeværdige og uadskillelige.
I mere end 130 år har vi erfaret, at kombinationen af både ord og handling fungerer rigtig godt.
Værdigrundlaget resulterer i:
- ∙ At soldater oplever en oprigtig interesse af soldaterhjemsledere og medarbejdere på KFUM’s Soldaterhjem. Vi er interesseret i det hele menneske med både ånd, sjæl og legeme.
- ∙ At KFUM’s Soldaterhjem opleves som et rummeligt sted.
- ∙ At vi forventer og forpligter os på en gensidig respekt. Vi forventer, at soldater og andre besøgende respekterer KFUM’s Soldatermissions værdigrundlag og motivation, mens vi selv respekterer andre livssyn. Helt konkret er der også plads til at komme på KFUM’s Soldaterhjem med en anden tro.
- ∙ At soldater oplever et nærvær og fællesskab på KFUM’s Soldaterhjem.
Andagt og aftensang
En fast del af Soldatermissionens arbejde er at afholde andagt og aftensang indbyrdes og med soldaterne rundt på hjemmene.
En andagt på soldaterhjem afholdes på det samme tidspunkt hver aften, og der bliver lukket for salg imens. Det varer som regel ikke meget længere end fem minutter og foregår i en del af soldaterhjemmet, hvor der ikke er forstyrrelser. Hvis soldater ikke ønsker at deltage, kan de gå andre steder hen på soldaterhjemmet imens.