Bæredygtige pakker..

Danskerne sender stadigt flere pakker og det vil lægge pres på miljøet, hvis alle de pakker i fremtiden skal leveres til døren. En bedre løsning er pakkebokse, der giver pakkerne og dermed lastbilerne færre stop og kortere ruter. KFUM’s Soldatermission har, for at hjælpe denne udvikling på vej, indgået en aftale med Nærboks om at opstille pakkebokse ved flere genbrugsbutikker og soldaterhjem landet over.

Genbrug og bæredygtig pakkeudbringning går godt i spænd, i hvert fald hvis man spørger KFUM’s Soldatermission og firmaet Nærboks. Der er for tiden forhandlinger om hvor og under hvilke former pakkebokse skal opstilles ved soldatermissionens genbrugsbutikker. Foreløbig har Nærboks præsenteret et forslag, hvor der opstilles pakkebokse ved 11 ud af de 13 genbrugsbutikker soldatermissionen råder over. Ideen er at pakkerne er mere miljøvenlige, når pakkeposten ikke skal køre ud og gøre stop ved hver enkelt adresse, men i stedet kan levere ved en boks i lokalområdet. Boksene bliver leveret og vedligeholdt af Nærboks og genbrugskonsulent Søren Andersen fortæller ” Det bliver jo ikke meget arbejde for os, men det betyder meget for folk, at de kan hente deres pakker i nærområdet” og fortsætter ”og det er rart at vide at vi sammen gør en indsats for et bedre klima”.

KFUM’s Soldatermission skal nu tage stilling til forslaget, der også indeholder en plan for opstilling af pakkebokse ved soldaterhjemmene. ”I første omgang koncentrerer vi os om tilbuddet til genbrugsbutikkerne. Soldaterhjemmene må vente lidt” smiler Søren Andersen.

Klimaet og især bæredygtighed er en vigtig del af soldatermissionens vision frem mod 2025 og flere ”miljørigtige” tiltag er blevet igangsat. Flere soldaterhjem har benyttet nedlukningerne til at efterisolere og lave andre forbedringer, der gør dem mere bæredygtige. Samtidig er hele organisationen gået over til Grøn Strøm og sikrer dermed at soldaterhjemmene kører på bæredygtig energi – fortrinsvis vindenergi. Se certifikatet her under.

Tak for den gode energi 😉