Antropolog ny veterankonsulent

Sørine Hauge Bindzus, en 29-årig antropolog fra Vejle, har taget springet fra akademisk arbejde til at arbejde med mennesker som veteranmedarbejder og konsulent i KFUM’s Soldatermission. Hun blev ansat i sommer, men startede med en barsel, og er nu begyndt 1. marts i Fredericia. Sørine vil primært arbejde med veteraner i Jylland.

Sørine Hauge Bindzus
Sørine Hauge Bindzus

– Jeg skal være med til at etablere et struktureret efterværn for veteraner og sikre, at de penge, vi får fra Forsvaret og Veterancentret, bliver brugt bedst muligt, fortæller Sørine Bindzus. Hun er i fuld gang med at indsamle viden om veteranområdet.

– Det er vigtigt at vi kvalitetssikrer efterværnet, så veteraner der flytter ud, bliver fastholdt i de gode mønstre, fortæller hun.

Sørine stammer fra Børkop og Brejning, hvor hun er kommet i Indre Mission samt i KFS i Århus. Sørine har en akademisk baggrund med en bachelor i religionsvidenskab og arabisk og islamstudier som sidefag og en kandidat i pædagogisk antropologi fra Aarhus Universitet. Hun blev færdiguddannet i januar 2022 efter to barsler og har tre drenge på 4½ og en på 9 måneder, hvoraf det ene sæt er tvillinger. Hendes mand, Henrik, er bygningskonstruktør og projektleder hos MT-Højgaard i Århus, men er nu hjemme på barsel.

Selvom Sørine primært har erfaring med PTSD-ramte unge fra uledsagede flygtninge, er hun begejstret for at lære mere om psykiatri og sindslidelser på uddannelsen i psykiatrivejledning.

”Jeg har et vidensmæssigt hul, fordi jeg kommer med en meget akademisk, sprog og samfundsforståelses baggrund. På uddannelse bliver jeg fyldt på med viden om psykiatri og sindslidelser. Og så er veteranmedarbejderdelen langt mere diakonal og menneskelig. Det er virkeligt spændende, og hjælper min autodidakte socialpædagogiske erfaring, beretter hun. Sørine har også arbejdet med et modtagecenter i Dansk Røde Kors, da alle de ukrainske flygtninge kom.

Til dagligt har hun brugt meget tid på at klæde sig ud som superhelt og tørre grød op fra børnene, men glæder sig også til at have tid til at læse gode bøger igen. Hun er begejstret for sit nye job som veteranmedarbejder og konsulent og glæder sig til at arbejde sammen med andre faggrupper, som hun normalt ikke ville møde til dagligt, og bidrage til at give veteraner det bedste efterværn muligt.