Soldatervennen – ny udgivelse maj 2023

KFUM’s Soldatermissions blad Soldatervennen ude nu med temaet “Oprustning”

Mens verden omkring os er præget af militær oprustning, sætter bladet fokus på en anderledes form for oprustning – den menneskelige og åndelige.

En af artiklerne, der fanger opmærksomheden på side 5, hedder “Ude af kurs”. Den beskriver, hvordan bibelsk sjælesorg er en vigtig del af den menneskelige oprustning, særligt for veteraner og deres familier. Efter at have oplevet ondskab under missioner, får nogle soldater det, der kaldes moralsk skade. Et nyt initiativ med samtalegrupper sigter mod at sikre, at flere får mulighed for at stifte bekendtskab med den bibelske sjælesorg.

På side 8 finder du artiklen “Mere end et hjem med klaver”. Mens det danske forsvar opruster, gør Almegårds Kaserne på Bornholm det samme. Lige over for kasernen ligger soldaterhjemmet, som er klar til at byde soldaterne velkommen. I artiklen kan du få et indblik i soldaterhjemmets aktiviteter og læse udtalelser fra både besøgende soldater og ansatte.

Vi er her på soldaterhjemmet med til at sætte rammen om det hele menneske. Vi er ikke kun et sted, hvor man kan få noget mad. Vi er ballast, og det er med til at støtte soldaterne. Det er vigtigt med tillid – og de relationer, vi har med soldaterne, giver tillid.

Lars Lund, soldaterhjemsleder.

Glæd dig også til at læse artiklen om forhenværende landssekretær og soldaterhjemsleder Herluf Thing, der fylder 100 år den 26. maj. Han har viet 42 år af sit liv til KFUM’s Soldatermission og følger stadig aktivt med i arbejdet. Denne artikel giver et fascinerende indblik i hans rejse ind i og med KFUM’s Soldatermission.

Bladet indeholder også en andagt, præsentation af tre nye medarbejdere, korte nyheder fra organisationen og meget mere. Hvis du vil læse bladet i sin fulde længde og dykke ned i artiklerne om oprustning og andre spændende emner, kan du finde link til bladet her, samt gense tidligere udgivelser.

God læselyst!