Soldatervennen – ny udgivelse november 2023

I det nyeste blad går vi ind til kernen af arbejdet på KFUM’s Soldaterhjem ud fra temaet: Soldatens fristed.

Den 1. november 2023 markerede vi 134-årsdagen for åbningen af det allerførste soldaterhjem i København. Siden da har KFUM’s Soldaterhjem været et trygt fristed for millioner af danske soldater i Danmark og ved missioner i udlandet.

Hvad betyder det, at soldaterhjemmet er soldatens fristed anno 2023?

Det dykker Soldatervennen ned i med den seneste udgivelse. Læs bl.a.

  • Mennesket bag uniformen: I denne artikel deler major Thomas Krohn, psykolog og centerchef i Forsvaret, sin indsigt i, hvordan soldaterhjemmene skaber et frirum, hvor værdien af hver enkelt soldat er i centrum. Hvilken rolle spiller soldaterhjemmene i at forebygge stress og PTSD? Find artiklen på side 4.
  • Fra soldat til præst – En rejse i tro: Bo Borentsen kendte ikke meget til kristendommen, da han startede som værnepligtig. Hans oplevelse af soldaterhjemmet som et fristed førte ham til soldaterhjemmet en dag, hvor han havde særligt brug for et pusterum. Den dag modtog han et felttestamente, som blev afgørende for hans rejse, og i dag står han som nyindsat præst på Bornholm. Læs om hans rejse fra soldat til præst på side 5.
  • Klub Veteran Kids i “hulen”: På KFUM’s Soldaterhjem i Rønne samler Stina Andersen og Pernille Pedersen hver måned grupper af børn og unge, der har forældre eller søskende, som har været udsendt. Det er et fristed til leg og samvær. Læs om det gode og inspirerende arbejde blandt børn og unge på side 11.

Bladet indeholder også:

  • Årsmødet 2023 – En reportage: Se billeder fra årsmødet i Slagelse den 30. september, og læs om besøget af forsvarsminister Troels Lund Poulsen og deltagerrefleksioner om årsmødet.
  • Andagten: Soldaterhjemsleder i Fredericia, Daniel Nørgaard Poulsen, giver et bibelsk perspektiv på opgaven med at skabe fristeder og rum, hvor freden kan træde frem.
  • Lodseddel 2024: Der er spændende nyt om lodsedlen i 2024!
  • Øvrige korte nyheder: Bliv opdateret med de seneste begivenheder og initiativer fra KFUM’s Soldatermission.

Find den digitale udgave af medlemsbladet her, hvor du også kan udforske tidligere udgivelser.

Vi ønsker dig god læselyst!

Soldatervennen medlemsblad forside 2023 nr. 4. Soldatens fristed
Soldatervennen 2023 nr. 4. Forside.